Saturday, December 2, 2023
HemAbove the curveTitta på: Horse Racing World växlar upp för $1M värd Bahrain Cup...

Titta på: Horse Racing World växlar upp för $1M värd Bahrain Cup med elektrifierande spårförhandsvisning

Bahrain International Trophy har gått starkt de senaste fyra åren i hästkapplöpningsbranschen. Loppet har varit en klass 3-värd som välkomnar inhemska fullblod för en showdown sedan dess existens. Men för sin 5:e upplaga har Trophy tagit det upp ett snäpp eller två; visa upp en stärkt kurs och etablera en påtaglig monter i branschen.

Den 17 november kommer 60 av de bästa hästarna att ta den 1 200 meter långa banan på Rashid Equestrian & Horseracing Club. Med 1 miljon dollar i handväska och uppgradering till grupp 2 är loppet på väg att bli det mest efterlängtade evenemanget för året i Bahrain. När tusentals förbereder sig för att bevittna spänningen i den berömda sporten, steg Bahrain Turf Club upp för att öka spänningen.

Hästkapplöpningsentusiasters spänning ökar

För ett evenemang som är så stort som Bahrain International Trophy i regionen, kommer lite friskhet och spänning att komma över entusiasterna med kommande datum. Om det nämnda uttrycket skulle få en visuell representation ger Bahrain Turf Clubs X (tidigare Twitter) uppdatering en glimt av just det. “Sista morgonen med banarbete före $1m Gr.2 Bahrain International Trophy!” klubben skrev och delade en video; när folk fyllde i inlägget med leenden, förhandsvisningsrundor och förväntan.

Det kommande evenemanget är det första loppet på 1 miljon dollar som körs i kungariket. 13.00 och framåt är entusiasmen inställd på att ta över marken när hästar, jockeys och tränare från 8 länder sägs markera deras start. “Vi är mycket glada över att Bahrain International Trophy har lockat ett så starkt bidrag,” sa Yusuf Buheji, VD för Bahrain Turf Club; talar om den anmärkningsvärda bedriften. Eftersom vinnare av flerklassiga insatser gör ett bidrag, har få dykt upp som tidiga favoriter.

Hästar att se fram emot

Hittills har evenemanget registrerat totalt 60 anmälningar med 38 grupptävlingsvinnare. Efter de enorma siffrorna har några hästar rest sig för att fånga åskådarnas ögon. Till att börja med listan, Joseph O’Brien-tränade “Above The Curve” gör det överst. Det 4-åriga stoet har haft 8 starter i sin karriär och vann Frankrike förra året samtidigt som det placerade sig bland de tre bästa för 6 åk. Strax bakom ligger Daniel & Claire Kublers Astro King. 6-åringen regerar en veteran med 19 starter och 5 vinster; inklusive flera handikapp.

Efter storvinst i Breeders’ Cup, galopperar sensation för hästkapplöpning för miljoner dollar in i säsongen 2024

Dessutom, för att göra en imponerande lista, tar Andre Fabres Birr Castle nästa plats. 3-åringen har rätt till 10 starter med vinster i Chantilly och Prix Guillaume d’Ornano. En annan häst att hålla utkik efter skulle vara Dubai Future. Utbildad av Saeed bin Suroor, kommer den 7-årige Ascot-vinnaren att försöka ta en krona på fredag, på grund av 6 karriärsegrar. Mångfalden av deltagarna sätter fram spänningen och namnet på evenemanget.

“Bahrain International Trophy är vårt spektakulära evenemang och vi ser fram emot att arrangera den mest konkurrenskraftiga och värdefulla löpningen av loppet hittills och välkomna löpare och deras kontakter från hela världen till Bahrain,” säger Buheji. Med sin ökande popularitet verkar Bahrain International Trophy gå den rätta vägen i hästkapplöpningsbranschen.

RELATED ARTICLES

Mest populär