Saturday, December 2, 2023
HemMichigan State UniversityTitta på: Första Big Ten Wrestling-titeln på en historisk Three-Peat för Michigan...

Titta på: Första Big Ten Wrestling-titeln på en historisk Three-Peat för Michigan State University’s Hall of Famer

David Morgan är fortfarande ett namn som väcker respekt på MSU-campus. Morgan kvalificerade sig till NCAA-mästerskapen som nybörjare. Men hans 20-0 totala rekord mot Big Ten-motståndare skulle se honom bli en Hall of Famer och av goda skäl! Den historiska tretorven började 1996 när han tog ner Mike Mena i kategorin 118 pund.

Medan Morgans arv är väl etablerat nu, var hans uppkomst till berömmelse inte annat än meteorisk. Morgan har fortfarande rekordet för flest vinster under en säsong (44, om du skulle vara nyfiken) och han lyckades göra det två gånger! Medan hans 129-10 totala rekord gör honom till den 3:e bästa brottaren som kommer ut från MSU, är hans första seger över försvarsmästaren Mena fortfarande en ikonisk sådan.

David Morgans första Big Ten-titel kom som en stor upprördhet

Mike Mena från Iowa Hawkeyes vann 118 Big Ten wrestling-titeln 1995 och var en favorit att säkra förstaplatsen nästa år igen. Det fanns dock ett stort hinder i vägen för honom: David Morgan, som gick med i Michigan State University 1995. Morgan vann klass A State-titeln 1993 och ansågs vara en formidabel kraft inom sporten 1996. I en nyligen genomförd video, hans match mot Mena 1996 visar hur bra han var.

Morgan kan ses vrida sig ur Menas strider med relativ lätthet och fortsätter sedan att skjuta sin motståndare. Den spännande matchen gör även kommentatorerna febriga och de kan inte sluta prata om Morgans färdigheter på mattan. Den försvarande mästaren låg efter när tiden gick och Morgans möjliga vinst hyllades som en stor upprördhet i turneringen.

Sophmore-övergången från Morgan State University höll på sig och fick klockan att ringa i slutet av matchen när han slog in för att ta sin titel i kategorin 118 pund. Publiken gick amok när Morgan tog sin första Big Ten-titel, och han gjorde det genom att ändå slå den försvarande mästaren!

MSU kommer att försöka återta sin status

MSU Spartans är ett av de mest eftertraktade lagen i Big Ten Championships. Även om universitetet inte var en av de grundande medlemmarna av mästerskapen, är dess rekord i turneringarna ganska solid och väcker vördnad bland finsmakare. 2023 har dock inte varit ett bra år och spartanerna placeras lågt på tabellen med ett totalt rekord på 10-6. Ändå klarade spartanerna rena loppet mot Iowa förra veckan, vilket gjorde en del skadekontroll.

“10-Piece Nugget”: Michigan State’s 20-åriga Wide Receiver avslöjar sin okonventionella diet som inte är relaterad till fitness

Morgans tre-torv är grejen av legenderna och anses vara en milstolpe för spartanernas resa i NCAA. Nu, när hans första seger över Mena gör rundor på sociala medier, kommer MSU Spartans att försöka ta anteckningar från hans prestation och vända utvecklingen på deras sida igen under de kommande dagarna.

RELATED ARTICLES

Mest populär