Wednesday, December 6, 2023
HemNASCARTitta: När han avslutar sin NASCAR-karriär på en hög ton, höjer Kevin...

Titta: När han avslutar sin NASCAR-karriär på en hög ton, höjer Kevin Harvick en sista skål med sin familj och SHR-teamet

Det var inte bara ännu en vanlig dag i Kevin Harvicks liv. Efter att ha kört sin #4 Mustang i 312 varv på Phoenix Raceway tog han av sig hjälmen och handskarna och klev ur sin bil. Vad som är annorlunda med det är att han visste att det var hans sista gång som han satt bakom ratten på Stewart-Haas Racing Ford.

En lång och händelserik karriär i över två decennier fick ett strålande slut för den 60-faldiga NASCAR Cup Series-vinnaren, Kevin Harvick. 47-åringen hade redan i början av säsongen deklarerat att han skulle bli sändare i FOX Sports monter. Men innan dess hade Harvick fortfarande en dag till, kanske sin sista dag bakom ratten. Och det slutade med att alla delade en bit kall öl med legenden.

Kevin Harvick höjer en skål med sin besättning

Det är ingen överraskning att Harvick var konkurrenskraftig på söndagen och slutade 7:a. När allt kommer omkring har Phoenix alltid varit en av hans starkaste färger. Han tog till och med ledningen kort efter att ha passerat HMS-stjärnan William Byron på varv 93, medan fansen vrålade från läktarna. Efter att allt var klart och dammat, tog han en flaska vatten från sin 11-årige son Keelan och klappade pojken på ryggen.

Harvick sa: “Det har alltid varit ett av mina mål…att gå ut så konkurrenskraftigt som möjligt. Det gjorde vi. Så jag skulle inte ändra något. Vi skulle säkert balansera mycket. Att kunna balansera allt detta och ändå gå därifrån konkurrenskraftigt säger mycket om människorna jag har runt mig och drivkraften som vi måste göra bra.”

Harvick tog en Busch Light-öl och det gjorde alla andra runt honom också. Efter hans signal höll de alla sina öl mot himlen medan Harvick höjde en skål, “Uppskattar alla ansträngningar. Allt som vi har åstadkommit. Alla vänner vi fick. Skål till dig. Tack.”

Den vackra söndagseftermiddagen avslutades med ett par glada stunder, och några tårar. Men Harvick hade kanske känt att hans känslor var över tills det kom till hans barn. Hans två barn, Keelan och Piper, fick två headset för att önska sin pappa lycka till och gratulera honom till karriären, innan loppet startade.

När en reporter frågade vad han kände om det, log Harvick och sa: “Det är inte normalt. De älskade förmodligen det…så…” Sedan kvävdes han. Hans nyanser hindrade alla från att se hur hårt han försökte hålla tillbaka tårarna när han lyfte upp tummarna och vände tillbaka till sin familj, som var samlad runt hans bil.

Kevin Harvick är exalterad över ett nytt kapitel i sitt liv, medan hans chef gör ett djärvt påstående

Kevin Harvick är redo att plocka upp mikrofonen för FOX Sports. Och det kapitlet i hans liv börjar nästa vecka. “Jag har redan samtal nästa vecka med folket från Fox och börjar arbeta med årets slut för vad vi vill göra där,” sa Harvick, enligt rapporter från USA Today. Han känner dock att ansvaret att vara NASCAR-analytiker är lika stort som att vara förare.

Han förklarade vidare och sa: “Jag tycker fortfarande att ansvaret är lika stort att gå upp dit och försöka ge fansen så mycket information som möjligt och göra ett bra jobb för Fox och alla med denna sport att berätta den bästa historien vi kan. . Vi har många fantastiska förare, många fantastiska personligheter, och jag hoppas att alla får se det.”

Tony Stewart talade om Kevin Harvicks värld. Han sa, “Kevin Harvick är förmodligen den mest väl avrundade föraren där ute. Självklart är han en fantastisk racerförare, men han vet hur man bygger mästerskapsvinnande lag, sätter rätt personer på plats, han förstår affärssidan av det, han förstår marknadsföringssidan av det.”

“Jag skulle utmana vem som helst att hitta någon i serien som en förare som kan alla dessa aspekter lika bra som Kevin,” tillade han självsäkert. Till och med Hall of Famer Dale Earnhardt Jr sa: “Det här var en känslomässig dag. Att se Kevin Harvick avsluta sin karriär leder hem hur långt in i det här livet jag befinner mig. Så många år och minnen i det förflutna.”

Och med det slutar vad som definitivt kan kallas en Hall of Fame-värdig karriär. EssentiallySports gratulerar Kevin Harvick varmt till slutförandet av en fruktbar karriär som legendarisk förare, och lyckönskningar för de kommande dagarna.

Kevin Harvick avslöjar en sak som är viktigare än racing, smälter fansens hjärtan

RELATED ARTICLES

Mest populär