Saturday, December 9, 2023
HemMLBTITTA: Fernando Tatis Jr. binder samman med pappa när Padres Slugger förbereder...

TITTA: Fernando Tatis Jr. binder samman med pappa när Padres Slugger förbereder sig för nästa säsong

I en vacker Twitter-video som dök upp idag, sågs San Diego Padres-stjärnan Fernando Tatis Jr. knyta an till sin far medan han spelade boll på en träningsplan inomhus. Tatis far, Fernando Sr., är känd i MLB för sina okonventionella drag och på varandra följande smällar. Han verkar ha fört det vidare till sin son också.

Fader-son-teamet delade nyligen ett monumentalt firande under ett betydelsefullt ögonblick som Tatis Sr. markerade för 24 år sedan. Och nu, med träningsvideon, har de fått stor uppmärksamhet från MLB. Det leder till en fråga: är Tatis Sr också involverad i att utveckla sin sons form bortom diamanten?

Tatis-familjen behärskar slagfärdigheter på proffsnivå i praktiken

I en Twitter-video postad av MLB-insider Héctor Gómez sågs Tatis öva på att slå som proffsen de är. När Fernando Tatis Jr. tog en kraftfull träff kom hans far, som hade ställt in bollen för honom, fram och gjorde en liten förändring i sin hållning. Jr. provade det en gång, försökte det två gånger, och på den tredje svingen med den korrigerade hållningen skickade han bollen som flög långt högre över näten än vad de hade tidigare.

Fernando har alltid varit transparent med sin fars stöd för sina drömmar. Träningssessionerna hemma hjälpte honom till synes utveckla en mer konsekvent form på marken. Med ord från Pittsburgh Pirates Jason Kendall, “Förra året kunde du kasta bollen ifrån honom och han kom inte ut till den planen.” Han fortsatte och sa: “Men nu täcker han mer av tallriken, och han är mer tålmodig.” Det är bara naturligt att lära sig det bästa av mannen som satte ett grand slam-rekord som ingen har vågat slå hittills.

Fernando Tatis Jr. på sin fars okrossbara arv

För 24 år sedan, i en ödesdiger match i april, slog Fernando Tatis Sr., en St. Louis Cardinals 3B, två grand slams i samma inning utanför samma Los Angeles Dodgers-pitcher, Chan Ho Park. Den omöjliga bedriften har markerats som en av de sällsynta incidenterna som ägt rum i MLB:s historia.

Tatis Sr. lagkamrat Mark McGwire skämtade en gång om att man skulle ha en bättre chans att vinna ett lotteri än att upprepa vad Tatis Sr gjorde den dagen. Ingen incident liknande den har hänt under de 147 åren av professionell basebollhistoria. Tatis Jr. kunde inte ha varit stoltare när han kom ihåg sin fars vilda bedrift. “Jag tänker fortfarande på det varje dag och jag får ett leende på läpparna”, funderade han.

Låt oss hoppas att Fernando Tatis Jr. tar med sig samma eldiga anda till de kommande 2024-spelen också!

RELATED ARTICLES

Mest populär