Wednesday, December 6, 2023
HemBoxing"Till WBC-familjen": Påven Franciskus, den katolska kyrkans överhuvud skickar ett meddelande till...

“Till WBC-familjen”: Påven Franciskus, den katolska kyrkans överhuvud skickar ett meddelande till World Boxing Council, efter det upphypade konventet i Tasjkent

Den 61:a konventet av World Boxing Council (WBC) ägde rum i Tasjkent, Uzbekistans huvudstad, från 12 november till 17 november. I proffsboxningens värld, tillsammans med World Boxing Association (WBA), World Boxing Organization (WBO), Internationella boxningsförbundet (IBF)och RingenWBC förblir ett av de erkända bältena för alla 17 viktdivisioner.

Grundades 1963, den sista kongressen för det 60-åriga sanktionsorganet ägde rum i Acapulco, Mexiko. Dag ett av sammankomsten började med den vanliga ankomsten av WBC:s verkställande personal, värderingskommittén och medlemmarna i styrelsen. Den Mexico City-baserade organisationen inkluderade enligt uppgift några nya initiativ. Olika intressenter förtjänar äran för det framgångsrika avslutandet av ett så stort möte. Men man kunde inte förneka existensen av en gudomlig hand bakom kulisserna. Vilket gav sin gunst, och överlag gick allt bra.

Kärlek och lyckönskningar från den Helige Fadern

I går delade WBC, via sin YouTube-kanal, ett meddelande från Påve Francis, chef för den romersk-katolska kyrkan. Den 86-åriga påven, samtidigt som han önskade hela WBC-familjen lycka till, nämnde att alla medlemmar borde fortsätta att hjälpa varandra med medkänsla. Han sa: “Till WBC-familjen, jag sänder er min välsignelse och fortsätter att hjälpa varandra med så mycket mänsklighet. Gud välsigne dig.”

Från de första 11 medlemmarna har WBC idag nästan 161 medlemsländer. Det har varit andra personligheter som har lett organisationen. Det är dock far-son-duon, Dr. José Sulaimán Chagnon och Mauricio Sulaimán Saldivar, som har fått stor berömmelse för att leda WBC. Under deras ledning introducerade WBC en rad förändringar som också har haft en inverkan på sporten. Till exempel var det WBC som tog ledningen i att minska antalet omgångar i professionell boxning från 15 till 12.

WBC hedrar True Fighters

Fans stötte på många boxningslegender som samlades i Saudiarabien förra månaden. Nu återigen samlades många av de stora i Tasjkent. Förutom Julio Cesar Chavez, Roberto Duranoch Amir Khansåg fansen Mike Tyson, Evander Holyfieldoch Oleksandr Usyk pratar och hälsar på alla. På konventet hedrade fansen två boxningslegender som övervann betydande personliga utmaningar och gick segrande i sina kamper.

Först var den tidigare WBC lättviktsmästaren, Adonis Stevenson, som gjorde en anmärkningsvärd comeback från huvudskadan som han ådrog sig efter knockout-nederlaget mot Oleksandr Gvozdyk 2018. Förra året fick han WBC:s utmärkelse ‘Champion of Hope’. I år presenterade han den för den australiensiska boxaren Billy Dib. Den tidigare IBF-mästaren i fjädervikt besegrade cancer till remission och visade sin kämpaglöd.

Ser du Francis Ngannous inkludering i WBC som ett positivt steg framåt? Vänligen dela dina åsikter med oss ​​i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär