Wednesday, December 6, 2023
HemBodybuildingTill skillnad från de flesta kroppsbyggare vill Samson Dauda främja kroppsbyggande mer...

Till skillnad från de flesta kroppsbyggare vill Samson Dauda främja kroppsbyggande mer än att vinna tävlingar, precis som Jay Cutler gjorde

Sporten bodybuilding är inte bara centrerad kring en tävling, Mr. Olympia även om det fortfarande är ett primärt mål för varje idrottare att erövra och vinna denna prestigefyllda titel. Förutom Olympia har många andra tävlingar stor betydelse. Efter att ha vunnit bronsmedaljen på Olympia deltog Samson Dauda aktivt även i andra evenemang. Daudas sätt att hantera saker illustrerar hans engagemang för sporten och sprider en positiv attityd inom bodybuilding-gemenskapen.

Till skillnad från andra kroppsbyggare som enbart fokuserar på att vinna tävlingar, är Dauda fast besluten att marknadsföra sporten. För att sprida sin sportentusiasm, istället för att vila efter den största showen, visade han sitt engagemang. Han gjorde en scennärvaro vid andra evenemang efter Olympia som Rumänien Pro och EVLS Prague Pro. Han vann i rumänska Pro-tävlingar. Men innan han tog beslutet att delta var han förvirrad och pratade med sin tränare Milos Sarcev.

Samson Daudas nya sätt att marknadsföra sporten

Sarcev delade ett podcast-utdrag på sitt Instagram-konto, med en bildtext som läser “Varför tävlar @samson__dauda?” Han förklarade i det här korta klippet, “Innan Olympia Samson frågar mig hej vad tycker du om att jag gör Rumänien i Prag? Jag sa att du frågar killen som tävlade 110 gånger att jag alltid välkomnar tävlingar. Höger! men hej, om du vinner Olympia, jag vinner, förlorar eller oavgjort, jag vill gå, jag vill främja.” Sarcev var imponerad av Daudas svar eftersom han förr i tiden också tävlade i mer än 100 utställningar. Inte bara han, utan kroppsbyggare som Ronnie Coleman, Dorian Yates och Jay Cutler, deltog också i evenemang bara för att marknadsföra själva sporten.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Milos Sarcev (@milossarcev)

Den serbiske kroppsbyggaren tillade vidare, “han säger att jag vill som Jay gjorde rätt 2006 och Ronnie och Dorian. Du satsar på en 110 000 dollar plånbok du vet efter att du precis vunnit 300 000 på Arnold Classic och du hade en crack och 400 000 på Olympia, du vet naturligtvis att det inte är jämförbart.” Samtidigt som han berömde sin elev nämnde han: “Han vill bokstavligen ta Olympia-killen till Prag i Rumänien och publiken som inte har någon chans att komma och se den, och när han berättade detta för mig blev det wow.”

Han siktade på ett högre syfte och inte för personlig vinning. Sarcev stödde hans beslut och trodde att detta skulle vara ett bra initiativ och möjligen kunde göra skillnad i bodybuilding-gemenskapen. Daudas perspektiv att göra mer än att bara vinna ännu ett mästerskap fascinerade Sarcev.

Att delta i flera shower skulle hjälpa till att växa säger Jay Cutler

I det senaste avsnittet av CutlerCast tillsammans med Jay Cutler, Manager Matt, avslöjade Sarcev Daudas anda för sporten och jämförde den med 4x Mr. Olympia Jay Cutler. Medan han pratade om Arnold Classic-mästarens fysik och kondition sa han med detta tänkesätt “han kunde stanna hemma och slappna av”, eftersom han “redan är i tävlingsform, jag vill marknadsföra sporten”, sa Sarcev om 33-åringen. kroppsbyggare. Mitt under deras diskussion om Dauda frågade Sarcev Cutler om hans perspektiv och varför han deltog i andra tävlingar för att han vann Olympia.

Dessutom, som svar på den där kroppsbyggande giganten sa: “För fansexponeringen vet du att jag visste att jag var på topp och jag ville grena ut och tävla, jag tittade inte på den ekonomiska delen av det.” Cutler delade vidare, “Bara du vet att Steve skulle gå som domare och du vet att jag ville stå bredvid Ronnie igen. Jag visste att han skulle gå och liksom samla upp och jag ville slåss med några av de andra killarna. ”

50-åringen brydde sig inte bara om att vinna eller pengarna. Han siktade på fanexponering och chansen att stå bredvid andra formidabla utmanare, som på något sätt inte kvalificerade sig för Olympia. Att tävla internationellt kan enligt Cutler ge nya möjligheter och betydande utställningar för den enskilda idrottaren.

I motsats till Hadi Choopans arga reaktion, kunde Samson Dauda inte vara lyckligare över att få en bronsmedalj: “Livet blir bara bättre och bättre”

Sarcev försäkrade folk om Daudas fysiska förmågor

Trots fördelarna med att delta i olika tävlingar har många människor visat sin oro över Daudas beslut. Dauda har redan tävlat i många tävlingar under 2023 och registrerade sin seger på Arnold Classic och Romanian Pro och nu har han deltagit på ELVS Prague Pro. Folk är oroliga att det kan bli för mycket för honom.

Men Sarcev förtydligade och försäkrade folk att “han gör Prag också som ni vet att vi aldrig gjorde något extremt så på den noten är detta säkert.” Samson Dauda är inspirerad av de bästa i branschen och följer i dessa legenders fotspår. Det här valet kan vara tufft för honom, både fysiskt och mentalt, men han är fast besluten att göra sporten mer populär än den är nu.

Hans beslut kan göra en enorm skillnad i hur människor ser sporten. Hans rena engagemang och engagemang visar att han inte bara är någon som tävlar; istället är han någon som vill främja sporten han älskar. Tror du att han skulle lyckas med sin syn och göra denna sport mer populär? Dela dina tankar.

RELATED ARTICLES

Mest populär