Wednesday, December 6, 2023
HemGolfTiger Woods vs Annika Sorenstam: Vem har fler professionella vinster?

Tiger Woods vs Annika Sorenstam: Vem har fler professionella vinster?

Det finns ingen anledning att introducera Tiger Woods till sportens värld. Han anses vara ansiktet och störst av alla i tiden i golfsamhället. Han har skapat sig ett namn med sina rekordvinster och prestationer.

Likaså är den svenska golfaren Annika Sorenstam den mest populära och framgångsrika i det kvinnliga golfsamhället. Liksom Woods på PGA Tour toppar hon också karriärens resultatlista på LPGA Tour. Medan han tjänade $120,895,206 under hela sin karriär som turneringsintäkter, tjänade hon $22,583,693.

Noterbart är att LPGA erbjuder mycket mindre prispengar för att vinna en turnering än PGA Tour. Men hur många turneringar behövde hon vinna för att tjäna miljoner i sin karriär? Har hon vunnit lika många som GETEN i det manliga golfsamhället?

Battle of the GOATs: Har Tiger Woods fler titlar än Annika Sorenstam?

Tiger Woods blev proffs 1996 och vann sin första turnévinst samma år på Las Vegas Invitational. Dessutom vann han sin första major vid Masters Tournament 1997. Hittills, bland de 371 evenemang han spelade på Touren, har golfaren vunnit 82 av dem.

Detta inkluderar hans 15 majors, 18 World Golf Championships och 2 PLAYERS Championship-vinster. Noterbart, han har också vunnit på andra Tours, inklusive European Tour, Asian Tour och PGA Tour of Australasia. Enligt hans hemsida tigerwoods.com har han vunnit 106 turneringar, inklusive alla hans 82 Tour-vinster och andra internationella segrar.

Å andra sidan blev Annika Sorenstam proffs 1993 och började spela på LPGA Tour ett år senare. Hon har gjort en start i de 306 tävlingarna på Touren och har vunnit 72 gånger, inklusive 10 stora titlar.

Precis som Woods har Sörenstam också vunnit mästerskap på andra turer, vilket gör att hon har 90 totala vinster över hela världen.

Har Sörenstam rekordet att vinna flest titlar på LPGA Tour?

Woods har ett rekord av att vinna flest antal titlar på PGA Tour. Han har rekordet med golfveteranen Sam Snead, som också har vunnit 82 tourtitlar.

Det handlar om att ge tjejer plattformen att följa sina drömmar 💫#MoreThanGolf #WALAGolf pic.twitter.com/S8e9UWQkSg

— ANNIKA Foundation (@ANNIKA_Fdn) 19 november 2022

Även om Sörenstam har imponerande 72 vinster på LPGA-touren, har hon inte rekordet. I själva verket är hon inte ens tvåa på listan. Kathy Whitworth (88) och Mickey Wright (82) har fler segrar i Tour-karriären än henne.

Sörenstam kan ha mindre rekord och vinster än Woods. Men hon har fortfarande inspirerat många kvinnliga golfare världen över, och de ser upp till henne som sin förebild.

RELATED ARTICLES

Mest populär