Tuesday, February 27, 2024
HemGolfTiger Woods-uppdatering: Tyrrell Hattons LIV Golf Shocker ger ett stort bakslag för...

Tiger Woods-uppdatering: Tyrrell Hattons LIV Golf Shocker ger ett stort bakslag för TGL:s framtid

Tiger Woods och Rory McIlroys innovativa liga, TGL, skulle stå inför ännu ett hot! Den här gången genom händerna på McIlroys Ryder Cup-landsman, Tyrrell Hatton. Efter att Adrian Meronk enligt uppgift var redo att hoppa över skeppet, blev engelsmannen precis den senaste avhopparen.

The Telegraph rapporterade att Hatton hade skrivit på ett avtal med LIV Golf, även om den invalde inte har bekräftat nyheten! Affären mellan de två kommer att drivas fram med artighet av Jon Rahm. Rapporterna säger att någon gång i veckan kommer Hatton att bli en LIV-golfare. Det plötsliga hoppet skulle påverka TGL oerhört.

TGL att bli träffad av Tyrrell Hattons avhopp

Förra månaden skrev Jon Rahm på ett rapporterat avtal på 566 miljoner dollar med LIV Golf, vilket orsakade kaos i golfvärlden. När dagarna gick ryktades många proffs om att gå med i ligan, och ett namn var Tyrrell Hatton. Till en början förnekade Hatton ryktena, men nu har den 6-faldiga DP World Tour-vinnaren enligt uppgift skrivit på ett avtal på 54 miljoner dollar med Saudi League.

Innan avhoppet drog sig Rahm ur Tiger Woods och Rory McIlroys TGL. Efter detta kan Hatton göra detsamma. Även om ligan inte har kunnat fylla Rahms plats ännu, skulle Hattons ersättare vara mer tröttsam.

Den engelske golfaren var en bekräftad lagmedlem i Boston Common Golf, det vill säga nordirländarens lag. De andra två spelarna i laget är Adam Scott och Keegan Bradley. Med TGL försenat till 2025 efter att lokalen skadades, är detta ytterligare en hit för dess framtid. Woods och McIlroy skulle nu leta efter två spelare att engagera sig i deras teknikbaserade golfliga.

Representerar Boston… @TyrrellHatton @Keegan_Bradley @AdamScott @TGL https://t.co/OEf9nMDQHE

— Rory McIlroy (@McIlroyRory) 2 november 2023

En punkt att notera är att Hatton fortfarande inte har dragit sig ur AT&T Pebble Beach Pro-Am som kommer nästa vecka, och förra veckan vid Dubai Desert Classic sa Hatton: “Jag är ganska nöjd med att spela på PGA Tour och DP World Tour .” Rapporterna ber dock att skilja sig från hans uttalanden. Vilka är konsekvenserna av den verklighet som Hatton kommer att få utstå i framtiden?

Hattons affär på 54 miljoner dollar: För- och nackdelar

Enligt rapporter kommer Tyrrell Hatton att gå med i “Legion XIII”, Jon Rahms team. Hans nya avtal med LIV Golf kommer att tillkännages denna onsdag, och han kommer att dra sig ur AT&T Pebble Beach Pro-Am innan dess. Affären antas ligga på runt 50 miljoner euro (cirka 54 miljoner dollar).

Läs mer: Mayakoba ringer, men LIV Golf väcker fortfarande fler frågor än den svarar

Affären skulle fördubbla Hattons karriärpengar på en dag, vilket är $21 miljoner och mer. Dessutom kommer det aldrig att finnas en risk att missa ett snitt trots att de hamnar i botten, och vem är inte medveten om LIV Golfs rejäla prisplånböcker? Även om det finns två enorma lidanden, kan Hattons karriär lida.

Hatton ansluter sig till sin landsman Rahm och kanske inte får spela i Ryder Cup 2025. Även om de inte har gett upp sitt DP World Tour-medlemskap, om tidigare mönster följs, kommer de att drabbas av samma böter och förbud som tidigare avhoppare gjorde. Dessutom skulle han också så småningom förlora på OWGR-poäng.

Detta kommer att göra hans stora deltagande 2025 till ett krångel, eftersom han aldrig har vunnit en major, till skillnad från Rahm. Bara sammanslagningen med PIF kan ge lite lättnad ur misären som den lukrativa LIV Golf-affären innebär.

Inlägget Tiger Woods Update: Tyrrell Hatton’s LIV Golf Shocker Hands Major Setback to TGL’s Future dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär