Tuesday, February 27, 2024
HemGolfTiger Woods gynnade LA Dodgers värvning på 700 miljoner dollar och Jon...

Tiger Woods gynnade LA Dodgers värvning på 700 miljoner dollar och Jon Rahms LIV-golfavhopp skapar en seismisk effekt i golfvärlden

Den senaste tiden i sportvärlden har sett några centrala förändringar träda i kraft. Där lågsäsongsväxlingarna har gjort mycket oväsen, har golfvärldens blickar riktats mot Jon Rahm som hoppar av PGA-touren för LIV Golf. I farten ser sportvärlden också några stora förändringar med en spelare från Tiger Woods favoritklubb i MLB, Los Angeles Dodgers, som förväntas bli en “fri agent” under den kommande säsongen.

Amerikas favoritvideo idag

När golfvärlden vittnar om dessa förändringar har en ny uppenbarelse kommit. De inblandade pengarna i dessa skift har satt golf som spel i paritet med MLB, som är “ungefär 4” gånger större än PGA Tour. Tidvattnet i golfsilon vänder nu.

Spekulationer och jämförande insikter i MLB och PGA Tour dynamik

Rykten har gått. Basebollslagaren och pitchern Shohei Ohtani har varit i nyheterna ett tag nu. Med den kommande säsongen kommer spelaren att delta i evenemang som en “fri agent” och därför har spekulationer kring hans kontraktsvärde funnits i sportvärlden. Ryktena har hävdat att Ohtani skulle kunna få en affär som kan överstiga 700 miljoner dollar under en tidsperiod på 10 år – allt med tanke på hans dubbla roll och inflationen av de bästa penningaffärerna.

På sidan har vi den senaste hiten. Enligt den träffade affären borde Rahm få 600 miljoner dollar från LIV Golf under tre år. Skillnaden mellan affärerna är mycket baserad på åren, men bildligt talat, när det kommer till pengarna det handlar om, är gentleman’s game på väg att nå MLB-standarden.

Golfinstruktören Travis Fulton tog nyligen till X för att dela med sig av sin uppenbarelse. Fulton nämnde Ohtanis spekulerade vinst och jämförde det med Rahms. Tweeten löd: “Ohtani 700 miljoner dollar för 10 år. Rahm rykte om 600 miljoner dollar efter 3 år. MLB är ungefär fyra gånger så stor som PGA Tour. Golf är upp och ner nu.” Jämförelsen antydde spelens övergripande framträdande roll inom deras respektive sportbranscher och hur golf nu är “upp och ner”.

Med den hastighet med vilken saker och ting utvecklas i golf kommer sådana påståenden och avslöjanden att fortsätta göra rundor. Golf är på väg att göra det stort. Utanför påståendena har Rahms avböjning dock höjt en del ögonbryn i silon. Här är en bakgrund till allt som har hänt den här veckan.

LIV Golf landar Jon Rahm i ett karriäravgörande drag

Jon Rahm har officiellt gått med i LIV Golf – ett drag som har stört golflandskapet. Nyheten var inte en chock eftersom påståenden om detsamma hade gjort virvlar i flera veckor, men tillkännagivandet kom ändå på karriärtoppen för den 29-årige golfaren, och det gjorde PGAT-fansen omättade.

Efter Tiger Woods ‘integritetshållning’ gör PGA Tour Policy styrelseledamot Jordan Spieth en ‘sömnlös’ bekännelse

Golfaren bekräftade flytten i en tweet på sitt X-handtag, där han uttryckte stolthet över att gå med i LIV Golf och bidra till sportens tillväxt. Tweeten innehöll ett foto där Rahm skakar hand med Greg Norman. Övergången till LIV Golf ses som en del av bredare förändringar inom professionell golf, särskilt mitt i de senaste utmaningarna i PGA Tour-LIV Golf-förhandlingarna.

RELATED ARTICLES

Mest populär