Friday, December 8, 2023
HemBasketballTidigare NBA-mästare gör ett djärvt påstående som är en bitterljuv sanning för...

Tidigare NBA-mästare gör ett djärvt påstående som är en bitterljuv sanning för LeBron James och Anthony Davis

LeBron James ex-lagkamrat och före detta NBA-mästaren Kyle Kuzma är nu inne på sin andra säsong med Washington Wizards. Men han var en integrerad del av Los Angeles Lakers innan dess. Kuzma var med i Lakers 2020 som vann mästerskapet det året. Han byttes dock bort från laget en säsong efter det.

Men nu när Kuzma är en del av Wizards har han gjort de bästa siffrorna i sin karriär hittills. Det verkar dock som om han fortfarande minns sina glansdagar från att spela för Lakers och vinna sitt första mästerskap.

Kyle Kuzma gör ett djärvt påstående om sin tid med Lakers

Nyligen gjorde Kuzma ett djärvt påstående att om Lakers hade hållit sig friska säsongen därpå, skulle de framgångsrikt ha försvarat sin titel. Lakers besegrade Miami Heat med 4-2 i NBA-slutspelet 2020.

Men tyvärr blev de eliminerade av Phoenix Suns i den första omgången av slutspelet nästa år. Det var LeBron James första förlust i den inledande omgången av slutspelet i karriären. Los Angeles Lakers var på väg att ta den serien innan Anthony Davis gick under.

The Suns tog den första matchen i serien, varefter Lakers kom tillbaka med två raka vinster för att ta ledningen. Tyvärr var skadan på Anthony Davis ett stort bakslag för James och Lakers.

Vi skulle upprepa om vi var friska

— höst (@kylekuzma) 27 november 2022

The Suns kom tillbaka och tog de kommande tre matcherna och besegrade Lakers på sex matcher i den första omgången. Det var en pinsam förlust för Lakers eftersom de hade en av de bästa spelarna på sin spellista, LeBron James.

LeBron James behövde Davis för att vara som bäst

Men vad Kyle Kuzma sa kan ha en viss sanning i det. Om Lakers förblev friska, skulle de säkert inte ha förlorat i den första omgången av Western Conference-slutspelet. Endast tre spelare i Lakers-truppen fick i genomsnitt tvåsiffriga poäng i slutspelet.

Och efter skadan på Anthony Davis fanns det ingen annan som kunde hjälpa James att ta på sig en del av den offensiva bördan. Kuzma själv hade i snitt 6,3 PPG under den serien och slutspelet.

James hade i snitt 23,3 PPG medan Davis i snitt 17,4 PPG. Efter James och Davis var den enda spelaren som hade tvåsiffriga poäng i genomsnitt Dennis Schroder, som i genomsnitt hade 14,3 PPG. Tyvärr räckte det inte för Lakers att ta ner Phoenix Suns som gick vidare och kvalificerade sig till NBA-slutspelet.

Håller du med Kuzma? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär