Wednesday, February 28, 2024
HemNASCARTidigare NASCAR-förare gör Audacious anspråk på IROC när han ställer dem mot...

Tidigare NASCAR-förare gör Audacious anspråk på IROC när han ställer dem mot Tony Stewarts SRX-serie

SRX-serien, med det senaste tillkännagivandet om att sätta 2024 på is, hade gjort det möjligt för IROC att krypa in igen. Även om SRX inte är i konkurs för tillfället, letar de efter långsiktiga hållbara strategier. IROC, å andra sidan, har, trots att det återupplivats efter 18 år, ännu inte lagt fram en plan för sin serie. Så för tillfället är både SRX och IROC något i samma pickle. Letar efter en plan som passar deras idéer och tillväxtpotential.

Amerikas favoritvideo idag

IROC är ute efter att ha minst en tävling under Ray Evernhams och Rob Kauffmans nya ledning med de historiska IROC-bilarna samtidigt som man utforskar framtida möjligheter. Både SRX och IROC utforskar sin bästa väg framåt på grund av förändringarna i branschtrenderna, och utifrån det ser den före detta NASCAR-föraren Landon Cassil fram några spännande påståenden och förslag för IROC framöver.

Landon Casill föreslog en stjärnspäckad lineup för ett enda lopp om året för IROC

IROC och SRX är mer eller mindre lika i sättet de har skött saker och ting hittills. Men IROC har en rik historia, efter att ha varit i branschen sedan 1973. Racerbilsförare för NASCAR, Indy Car, sportbilsracing och till och med sprintbilar gjorde sitt framträdande i IROC förr i tiden. Men det är 2024 nu, och en hel del har förändrats i motorsportvärlden, och hur IROC gör sitt nästa drag kan göra eller bryta deras framtida ambitioner.

Med frågor kring IROC:s nya tillvägagångssätt angående arenor, förare och bilar, har Landon Cassil gjort några djärva förslag för IROC som skulle kunna se dem förmörka SRX-serien. När han talade i Money Lap-showen på YouTube sa han, “Ett lopp, om IROC hade ett lopp hela säsongen som hade Kyle Larson, Max Verstappen, Lewis Hamilton, Ryan Blaney och Alex Palou, du vet vad jag menar.”

“Som jag hade de sex förarna, eller vad du säger, du kan räkna ut de andra tre. Om de hade ett lopp hela säsongen och hade de förarna i det skulle det vara bättre än de 10 tävlingarna som SRX gjorde förra året, eller åtta tävlingar de gjorde senast. Det skulle vara tusen procent bättre.” Det skulle vara en syn att se alla dessa tungviktare i sina respektive grenar på samma racerbana, men för tillfället verkar detta långsökt eller ouppnåeligt.

Tony Stewart Steered SRX-serien var dömd för misslyckande och här är varför

Efter en lovande start på SRX-serien, som förväntades bli en modern IROC, gick något fel med dem, så de var tvungna att ta ett samtal för att skjuta upp 2024 års evenemang.

Det verkar som att SRX:s problem var deras egna

SXR lanserades 2021 och gav ifrån sig nostalgiska IROC-vibbar. Med sådana som Tony Stewart, Bobby Labonte, Chase Elliot och till och med Bill Elliot gjorde sina framträdanden var det en solid start på satsningen. Det var dock under den andra säsongen som kakan började smulas sönder när Ray Evernham bestämde sig för att skiljas åt, för vet du vad? Idéerna för Mellanösternloppet slog verkligen tillbaka, och vid den tredje säsongen hade de tappat kontakten med riktig amerikansk racing, så de var tvungna att göra ett tufft samtal.

Tony Stewart, som var en av grundarna av SRX, har också fått händerna fulla. Att leda ett Cup-lag, övervaka hans familjeansvar och samtidigt ta hand om hans passion för racing tar ut sin rätt. Även för någon som Tony Stewart ser återupplivandet av SRX ut som en gigantisk uppgift, och detta är verkligen ett oroande tecken för serien.

Tony Stewart Steered SRX-serien var dömd för misslyckande och här är varför

Allt sagt och gjort, vad tycker du? Kommer SRX lyckas iscensätta en comeback med IROC:s återupplivande? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär