Saturday, December 9, 2023
HemBoxingTidigare filippinsk domare erkänner fusk i Manny Pacquiao titelkamp

Tidigare filippinsk domare erkänner fusk i Manny Pacquiao titelkamp

Några år senare, när han ser tillbaka på Manny Pacquiao-kampen, kommer Nadal’ Skinny’ Husseins hjärta att brista av ilska och impotent ilska. Ärren efter det som “rycktes” ifrån honom hade knappt läkt. Den nuvarande uppenbarelsen från hans förflutna öppnade en burk med maskar.

Carlos Sonny’ Dolorico Padilla Jr. förrättade WBC Super Bantamweight-titelkampen den 14 oktober 2000 i Antipolo, Filippinerna. Han avslöjade att han medvetet tog tid att räkna när Hussein slog ner Manny Pacquiao i den fjärde ronden.

Boxningsdomaren Carlos Padilla gav sin anledning till varför han hjälpte Manny Pacquiao att vinna i sin titelförsvarskamp 2000.

⁰LÄS: https://t.co/7Ix6LZ4huM pic.twitter.com/dx3Alr3DgN

— Philstar.com (@PhilstarNews) 29 november 2022

Padilla berättade om den ökända incidenten under en intervju som nu kan ses på YouTube och erkände: “Jag är filippinsk, och alla som tittar på slagsmålet är filippinska, så jag förlängde räkningen. Jag vet hur man gör. När han reste sig sa jag till honom: ‘Hej, är du okej?’ Fortfarande förlänger kampen. ‘Mår du bra?’ ‘Okej, kämpa!’”

Tjugoettårige Manny Pacquiao vann WBC International Super Bantamweight-titeln när han besegrade Reyante Jamili den 18 december 1999. Senare försvarade han den två gånger mot Arnel Barotillo och Seung Kon Chae inom sex månader.

Den produktiva fightern stod inför nästa titelförsvar i oktober mot den australiensiska mästaren i superbantamvikt.

Ta hand om dig; PacMan måste vinna

Padilla nämnde att han fått uppmaningar om att “ta hand om” matchen eftersom det var avgörande för Pacquiao att vinna och behålla titeln. Hussein var ingen dörrmatta. Jeff Fenech, utan tvekan den bästa boxaren som kommit ut från Australien, var hans tränare. Sydneysider stod ut på 5 fot och sju tum i ren fysiskhet.

‘The Skinny’ slog luften ur PacMan i den fjärde omgången. När han flämtade klev domaren Carlos Padilla Jr in för att rädda dagen för en av historiens största boxare.

Han räknade långsammare än vanligt och tog perfekt tid för Pacquiao att återhämta sig och börja om. Vidare slog han in varje gång Hussein knuffade Manny och informerade domarna om att dra av australiensarens poäng. Sedan, utan att sluta, beskriver han hur han hjälpte till att omvandla Mannys huvudrumpa till ett slag, vilket gjorde det lagligt. Flytten undvek ett poängavdrag för Manny.

Slutligen tvingade snittet Hussein fick av Pacquiaos huvudrumpa läkaren på plats att förklara honom olämplig för ytterligare ett slagsmål. Därmed lyckades Manny Pacquiao försvara sin titel genom en teknisk knock-out.

Akt II: Nedal Hussein, Manny Pacquiao, Carlos Padilla Jr.

En upprörd Hussein, som knackades på sex, minns att hans läger var “medvetet” om det ohederliga beteendet, men mer än handlingen i sig förskräckte den moraliska förvirringen honom.

“Det är inte det faktum att han sa vad han sa. Det är mer för att vi redan visste det. Men hur han sa det med ett leende och ett leende som om han var stolt över vad han hade gjort, som djupet av korruption, det ligger uppenbarligen i hans ådror och hans hjärta.”

Att fortsätta i ytterligare sju år kunde Nadal Hussein aldrig vinna en världstitel.

För domaren Padilla var matchen Hussein – Pacquiao den sista han dömde. Senare fick han ett livstidspris från Philippine Sportswriters Association. Manny å sin sida gick vidare till större slagsmål och skapade historia. Det är ett arv som vi alla är noggranna med och vårdar.

Liksom sin tidigare rival Floyd Mayweather planerar han enligt uppgift en comeback-utställning. Den 11 december kommer han att möta den sydkoreanska YouTubern DK Yoo i Seoul.

Se upp för mer: PacMans resa

Händelsen, ett skelett i garderoben tills nu, kanske aldrig matchar uppståndelsen, skändningen, Maradonas hand av Gud orsakade. Så vad känner du efter att ha lyssnat på den här sprängningen från förr?

RELATED ARTICLES

Mest populär