Friday, December 8, 2023
HemSoccerThiago Silva lyfter fram Neymars ouppfyllda PSG-dröm eftersom alltför mycket press tog...

Thiago Silva lyfter fram Neymars ouppfyllda PSG-dröm eftersom alltför mycket press tog ut sin väg

PSG inleder en ny era under Luis Enrique. Med avgången av stjärnor som Neymar och Marco Veratti är den nuvarande sidan oidentisk med PSG-sidorna från det förflutna. Nyligen öppnade en före detta talisman från PSG – Thiago Silva, som tillbringade 8 år i klubben, om sin vistelse i Paris. Chelseas mittback pratade också om Neymar och hans dröm som gled iväg.

Neymar lämnade PSG i somras för Al Hilal. En ACL-skada innebär dock att hans säsong i praktiken är över. Skador hindrade också hans karriär i PSG med Neymar som drabbades av 20 separata skadeproblem. Trots att han inte var på hans Barcelona-nivå var värvningen på 263 miljoner dollar nära att förverkliga sitt mål. Misslyckandet som fortfarande verkar påverka brasilianaren.

“Min dröm, som Neymar, Marquinhos och Verratti”, påminner Silva om det kollektiva målet som inte har uppnåtts

Thiago Silva har gett inblick i situationen bakom kulisserna i PSG till Le Parisien. Veteranfotbollsstjärnan avslöjade att Neymar drömde om att vinna Champions League. Han sa “Min dröm, som Neymar, Marquinhos och Verratti, var att vinna UCL, det kan jag säga er. Marquinhos har fortfarande chanser, men med PSG är det över för oss. Neymar hade säkert velat stanna. Att vinna CL var hans dröm”. Även om trion inte kunde vinna tävlingen, spelade de en avgörande roll i upptakten till CL-finalen 2020, PSG:s bästa prestation någonsin i tävlingen.

Den brasilianske mittbacken lyfte också fram en möjlig orsak till misslyckandet i Champions League. Han avslöjade, “På PSG tog vi ett steg framåt och sedan tre steg tillbaka. Det var verkligen väldigt svårt. Pressen var för stor”.

Neymar skickar ut ett meddelande med två ord till ex-Barcelona-partnern Luis Suarez

Silvas sista match för PSG var CL-finalförlusten. Medan han förväntades fortsätta i PSG, innebar en helomvändning från styrelsen att Silva lämnade PSG för Chelsea, ett drag som hjälpte till att uppnå hans “dröm”

Fumlade PSG påsen med Thiago Silva?

Thiago Silva vann Champions League under sin första säsong med Chelsea. Han tog upp sin framgång i Chelsea genom att säga: “När jag kom till Chelsea tappade jag pressen. Det var inte därför jag vann CL, men jag hade inte det ansvaret. Jag kände mig lättare”. En subtil hint till miljön hos PSG? Den 39-årige försvararen är still going strong och är en nyckelmedlem i Chelsea. Kanske PSG kanske ångrar sitt beslut att låta veteranstjärnan lämna med tanke på att hans ersättare Sergio Ramos hade en besvikelse.

Tror du att den nuvarande uppsättningen PSG-spelare kan ge UCL framgång? Eller är pressen för stor för spelarna? Säg din mening i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär