Wednesday, February 28, 2024
HemeSportsThe Making of The Last of Us Part II PS5 remastrad och...

The Making of The Last of Us Part II PS5 remastrad och säsong 2 av HBO:s TV-serie är “Mycket Serendipitous”

Neil Druckmann är ganska upptagen dessa dagar med en rutin som involverar massor av multi-tasking. Medan hans studio förbereder sig för släppet av The Last of Us Part II PS5 Remastered-versionen håller mannen också ett stenkast på vad som händer angående TV-programmets nästa säsong. Det är trots allt baserat på hans storsäljande videospel från 2020.

Amerikas favoritvideo idag

Men nu ser det ut som att de två projekten har fått fler saker gemensamt. Åtminstone är det vad man kan tolka utifrån en mediainteraktion som Neil nyligen hade där han diskuterade om den kommande färdplanen. För att vara exakt släppte The Last of Us-skaparen några nya detaljer om hur säsong 2 av HBO:s live-action-TV-serie hämtar inspiration från 2020 års exklusiva PlayStation.

The Last of Us Part II PS5 Remastered och HBO:s säsong 2 av live-action TV-serien utvecklas samtidigt

För den oinvigde är Neil Druckmann showrunner av TLOU TV-serier tillsammans med Craig Maizin. I säsong 1 bevittnade tittarna olika ögonblick där skaparna förde med sig synliga förändringar jämfört med det faktiska spelet från 2013. Det verkar som att nästa säsong kommer att följa en liknande väg. Druckmann avslöjade denna information i en ny intervju, och lyfte fram det faktum att den första säsongen avvek från originalverken för att passa mediet (tv).

Dessutom nämnde Neil Druckmann också att utvecklingen av The Last of Us Part II PS5 Remastered för närvarande överlappar säsong 2 av HBO:s TV-serie baserad på Naughty Dogs videospel. Med hans egna ord är det “mycket serendipitalt”.

Läs mer: The Last of Us Factions Project får en uppdatering från regissören, allt tack vare Super Mario Bros. Wonder!

“Spel- och TV-utveckling är ofta väldigt olika till sin natur, och Del II Remastereds utveckling handlade om att erbjuda den bästa möjliga versionen av det här spelet snarare än att bygga upp något arbete för programmet”, sa Druckmann.

Han avslöjade hur han var tvungen att göra en balans mellan arbetet med TLOU 2:s remastrade version och tv-programmets nästa säsong. “Jag minns att jag gick in i studion för att spela in kommentarspår för en handfull filmer och sedan på eftermiddagen träffade Craig för att bryta säsong 2:s berättelse – som ofta var baserad på samma sekvenser/ögonblick”, sa han till Entertainment Weekly. I grund och botten fördubblade hela processen med att arbeta med remastern omfattningen av att göra forskning angående krångligheterna i huvudberättelsen.

Vad kan du förvänta dig av säsong 2 av The Last of Us? Kommer det att bli en twist?

På tal om historien om showen, så är det redan känt för alla som har spelat uppföljaren från 2020. Det var dock också ett splittrande spel när det gäller att få den allmänna reaktionen från hardcore-älskare. Särskilt de som var förtjusta i huvudkaraktärerna nämligen Ellie och Joel. Den senares död och resonemanget bakom det var något som inte riktigt övertygade alla spelare.

Men tv-spelet sålde till slut bra samtidigt som det vann Årets spel 2020 vid The Game Awards-evenemanget. På tal om TV-serien och dess nästa säsong kommer den att äga rum direkt fem år efter det första spelets slut. Berättelsen kommer att fokusera på Ellie som går in på hämndens väg efter Joels död. Detta är vad man förväntar sig av säsong 2 men inget är bekräftat just nu.

Som nämnt av Neil Druckmann kan saker och ting förändras beroende på vad som passar tv-serien. Det ska bli intressant att se Ellie och även Joels öde i live-action-anpassningen jämfört med den andra delen i PlayStation exklusiva sagan. För att inte tala om introduktionen av Abby – den som dödade Joel i uppföljaren. Kommer hon att få en annan karaktärsbåge den här gången eller inte? Svaret kommer med tiden.

RELATED ARTICLES

Mest populär