Saturday, December 2, 2023
HemIce Hockey"The Different Level That He Would Go to": Wayne Gretzky såg en...

“The Different Level That He Would Go to”: Wayne Gretzky såg en gång upp till “Superbrat” John McEnroe för att hitta framgång i sin hockeykarriär

Wayne Gretzky är en av de bästa ishockeyidrottarna i sportvärlden. GOTEN gick i pension 1999, efter 20 år av en framgångsrik karriär. Han har varit den mest eftertraktade spelaren och har haft många rekord för de flesta mål och assist. Gretzky har sedan dess varit tränare och analytiker för sporten.

Även om Gretzky har varit en inspiration för många kommande hockeyspelare, skulle det vara intressant att ta reda på vem som inspirerade The Great One. 2016 satte stjärnan sig ner för en intervju och pratade om några av de största idrottarna inom olika sporter. Han nämnde också en speciell stjärnsportare som han såg upp till.

John McEnroe inspirerade Wayne Gretzky

Den tidigare hockeymästaren bedömde ofta de bästa spelarna utifrån vem som var “bra” och vem som var “bra”. Faktiskt. det var en fin skillnad mellan de två. Han pratade om denna aspekt av idrottare samtidigt som han avslöjade några av sina favoritidrottare. Varje sport hade alltid stjärnspelare som de inte kunde vara utan.

Till exempel, i baseboll, nämnde Gretzky hur lag skulle kämpa för att få bort George Brett. På samma sätt, i ett bra NBA-slutspel, skulle fansen alltid förvänta sig närvaron av spelare som Larry Bird och Magic Johnson. Men GETEN var vördnad för tennissuperbraten John McEnroe. Så mycket att den tidigare tennismästaren inspirerade honom.

Gretzky utbrast, “ju större tennismatchen, desto olika nivå skulle han gå till!” Han hävdade att spelare som McEnroe älskade en bra utmaning i sitt spel. Det var detta som gjorde dem till en inspiration för Gretzky, som fortsatte att lyckas i livet.

Bra v/s Greatest

Under intervjun förklarade Gretzky skillnaden mellan bra och fantastiska spelare. Han trodde att fantastiska spelare njöt mer när nivåerna i spelet blev stora. Följaktligen sparade fantastiska spelare alltid sitt bästa för de mest avgörande tiderna när pressen var hög.

Gretzky betonade hur stora spelare aldrig skulle betrakta en sport som “arbete”. De vill hellre njuta av även de mest utmanande aspekterna. Han uttryckte, “man kunde se på blicken i deras ögon och i deras ansikten. Det var inte “arbete” för dem”.

RELATED ARTICLES

Mest populär