Wednesday, February 1, 2023
HemMartial arts"The Ankel Might Break Again": Jackie Chan erkände en gång att han...

“The Ankel Might Break Again”: Jackie Chan erkände en gång att han tonade ner sina kampsportstunts efter att ha lidit en fruktansvärd skada

Jackie Chan är en av de mest älskade skådespelarna i världen. Den Hong Kong-baserade skådespelaren har arbetat i mer än 100 filmer. Men hans resa som skådespelare som blev kampsportare har inte varit lätt. Ett av Jackies viktigaste hinder var hans skador. Efter att ha genomgått flera missöden bestämde han sig för att tona ner sina stunts.

Även om regissörerna ville att Jackie Chan skulle fylla Bruce Lees tomrum efter 1973, fick Jackie publikens kärlek genom att kombinera komedi och kampsport i sina filmer. Dessutom var hans filmer fyllda med ikoniska stunts utförda av honom själv. Jackie fick dock betala priset för det.

Människor varnade Jackie Chan för att ta risker

Enligt Jackie finns det ingen del i hans kropp som han inte har brutit. Chan har skadat sig från topp till tå när han utförde stunts i sina filmer.

2010 avslöjade Chan att han saktade ner i att utföra stunts eftersom han var rädd för att skada sig själv mer. Under en intervju med Martial Arts Entertainment.com sa han:

“Ja, många skador. Efter Rumble in the Bronx, nu blir jag rädd varje gång jag hoppar. Ankeln kan gå sönder igen. För jag har inte självförtroendet längre. Och förutom det sa många till mig att inte ta de riskerna längre, vi vill se fler filmer. Jag använder min koreografiteknik med olika saker. Jag vill inte ta risker i mitt liv längre.”

DYK DYPARE

Jackie Chan började sakta ner tempot med stunts gradvis under 2010. 68-åringen insåg att hans kropp behövde det när han åldrades. Så småningom utfördes många av hans stunts av stuntmän.

Värsta stuntskadan i Jackie Chans karriär

Jackie Chan hade ett rykte om sig att göra sina stunts och han har haft ett par bra och dåliga upplevelser samtidigt som han gjort detsamma. Enligt Chan inträffade hans värsta stuntskada under inspelningen av filmen Armour of God från 1989.

Även om det var ett enkelt jippo var Chan missnöjd med den första tagningen. Han skulle hoppa upp på en trädgren. Vid sitt andra försök knäcktes grenen på grund av tryck, och Jackies huvud kolliderade med en gigantisk sten. Hans panna rann av blod, vilket gjorde Jackie medvetslös. Han fördes omedelbart till sjukhuset.

På grund av skadan kom en benbit i skallen in i hjärnan. Jackie var tvungen att genomgå en hjärnoperation för att ta bort benfragmentet. Trots att han återhämtade sig inom en vecka och återvände till inspelningsplatsen för att slutföra inspelningen, känner han smärtan av skadan än i dag. Faktum är att det finns en ihålig sport på hans huvud som inte syns på grund av hans frisyr.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär