Wednesday, December 6, 2023
HemNASCAR"That's That Miserable": 2023 Heartbreak utlöser smärtsamt bekännelse från Kevin Harvick

“That’s That Miserable”: 2023 Heartbreak utlöser smärtsamt bekännelse från Kevin Harvick

Resan har äntligen tagit slut för “The Closer” Kevin Harvick. Säsongen 2023 kanske inte gick som 47-åringen hade hoppats men han såg till att han gick ut med en smäll. I Phoenix avslutade Harvick P7 och ledde till och med några varv under vilka han fick häftiga applåder från de närvarande. Det var dock ett lopp under säsongen som visade sig vara ett svårt piller att svälja både för Harvick och hans #4 Stewart-Haas Racing-besättning.

Harvick tog sig till slutspelet trots att han hade en segerfri säsong men han kunde inte avancera tillräckligt långt. I 36 tävlingar tog han 6 topp-fem och 14 topp-10-placeringar denna säsong. Naturligtvis är dessa siffror inte i närheten av hans bästa. Men med tanke på att det var Harvicks sista säsong och med tanke på de många problem som Stewart-Haas Racing har haft i år, är dessa resultat ganska anständiga.

Kevin Harvick avslöjar sin uthålliga tävlingsanda

I ett senaste avsnitt av The Dale Jr. Ladda ner podcast, satte Kevin Harvick sig ner med Dale Earnhardt Jr för att diskutera hans sista säsong i NASCAR. Veteranen avslöjade att han alltid ville vara så konkurrenskraftig som möjligt bara för att han inte ville springa sist. Många förare tappar hungern när de går i pension, men det var inte fallet för “Happy Harvick”.

Han sprang dock sist i Bristol. Det är något som den tidigare föraren av #4 avslöjade var pinsamt. Men förutom det sprang han aldrig sist.

”För mig var det konkurrenstänket och hur gör vi det genom att vara så konkurrenskraftig som möjligt förra året eftersom jag inte ville gå ut och springa sist. Så vi gjorde det bara en gång i år, vi sprang sist i Bristol men det var verkligen den enda gången vi absolut sög så illa att det var pinsamt, säger Harvick.

Veteranen racerbilsförare avslöjade också att springa sist var mer eländigt för människorna runt föraren än föraren själva, åtminstone vad han beträffar. “Det är det där eländiga tänkesättet du lever i och det är inte eländigt för jag njöt av det, men det är eländigt för människorna runt omkring dig som är med dig varje dag och jag tänker för mig, att kunna komma till slutet och säga, “Okej, det är slutet, nu är vi ska gå och göra de här andra sakerna, men det är mycket som tar upp ditt sinne när du gör det rätt, tillade 2014 års mästare i cupserien.

47-åringen har alltid varit en tävlingsman ända sedan han kastades in på heltid i de stora ligorna. Kevin Harvick hade inget annat val än att vara konkurrenskraftig redan från början eftersom han var den store Dale Earnhardts ersättare i Richard Childress Racing 2001. Så det är ingen överraskning att den mentaliteten har bestått.

“It Got Me” – Även “Happy” Harvick fastnar i en virvelvind av känslor under pensionsveckan

The Closer avslutade det sista kapitlet av sin karriär på det sätt som han hade tänkt sig

Att gå ut konkurrenskraftigt är vad Kevin Harvick skulle ha drömt om och det är precis vad han uppnådde i Phoenix. Efter loppet avslöjade 47-åringen att det verkligen var hans mål och att han inte skulle ha ändrat något på sitt senaste lopp.

”Jag går hellre därifrån jämfört med hellre än att gå runt och leta efter en lönecheck. Det har alltid varit ett av mina mål, att gå ut så konkurrenskraftigt som möjligt. Vi gjorde det, så jag skulle inte ändra någonting”, sa föraren av #4.

Det kommer att vara ovanligt att inte se Kevin Harvick tävla i #4 för nästa säsong. The Closer har gett en livstid av minnen för fansen att vårda. Fansen har önskat det allra bästa i hans framtida ansträngningar och kommer att se fram emot hans återkomst till banan oavsett kapacitet.

RELATED ARTICLES

Mest populär