Monday, February 26, 2024
HemNASCAR"That Was Stupid"- Kyle Larson reder ut sitt mest pinsamma ögonblick i...

“That Was Stupid”- Kyle Larson reder ut sitt mest pinsamma ögonblick i racing

Kyle Larson är en modern NASCAR-stor. De Hendrick Motorsports No.5 Chevrolet-föraren har varit en av de mest konsekventa och snabbaste förarna under det senaste halvt decenniet. Finalisten i 2023 Cup Series är en ivrig älskare av dirtracing och tar ofta sina chanser att delta i dirtracingtävlingar. Men även mästaren i cupserien 2021 har upplevt obekväma och pinsamma ögonblick i sin karriär.

Amerikas favoritvideo idag

Lucas Oil Late Model Dirt Series är en turnering där Kyle Larson har varit en regelbunden närvaro. Tidigare i år bevisade föraren med smeknamnet “Yung Money” sina meriter med en vinst på Golden Isles Speedway. Larson är känd för att vara en triumferande figur i segerbanan och har en förmåga att fira några fantastiska. Men i ett försök att fira sin vinst på Golden Isles med en munk, gled Larson in i betongväggen och skadade sin #6 Late Model-bil. Han skrattade av det besvärliga vraket och pratade om händelsen i ett nyligen samtal med FloRacing.

Kyle Larsons misslyckade munk på Golden Isles Speedway

I en virtuell intervju med FloRacing avslöjade Kyle Larson sina Late Model-planer för 2024 och spekulerade i en återgång till den prestigefyllda Wild West Shootout. När intervjun fortsatte blev han ifrågasatt om sin segerrika förlägenhet tidigare i år i januari.

“Ja, det var det definitivt P1 om de mest pinsamma ögonblicken i min racingkarriär. Men ja, det var roligt”, hävdade Kyle Larson. Larson tog över som tävlingsledare när han tog sig förbi Ricky Thornton Jr med tre varv tills loppet var slut. Efter att ha säkrat ett pris på 12 000 $, försökte han uttrycka sin glädje genom en festlig munk.

Men när han försökte göra det tappade Larson kontrollen över sin bil och kolliderade med betongväggen vid sväng 4. “Det var så illa”, fortsatte Kyle Larson. “Jag kommer inte att göra det igen, eller åtminstone vet jag hur man gör en bättre munk den här gången. Kanske inte en i full fart, så… Det var dumt.”

Kyle Larsons seger i Super Bowl of Racing var allt annat än enkel. När han korsade mållinjen för att ta sin hårda seger hade han ett platt däck, ingen motorhuv på sin bil och omfattande skador på sitt fordon. Brandon Overton pressade Ricky Thornton Jr och Larson att producera det bästa av sina förmågor på smutsen när HMS No.5-föraren vann med bara 0,921 sekunder.

När racingsäsongen 2024 närmar sig för varje sekund, har Kyle Larson rustat för att återvända till racing med sen modell.

Larson kommer att delta i 15 Dirt Late Model-lopp nästa år

Kyle Larsons entusiasm för att prova olika racingbanor är oöverträffad. Den 31-årige föraren hade tävlat i ett begränsat antal sena modelllopp under det senaste året. Den årliga Wild West Shootout på Vado Speedway Park kommer att markera hans återkomst till dirtracing. Den prestigefyllda tävlingen pågår 6 januari till 14 januari och omfattande prispengar har lagts till evenemangets attraktioner denna gång.

Skulle en förare svepa Wild West Shootout-veckan kan de få $300 000 i bonusar och en vinnande plånbok. Kyle Larson planerar också att besöka Golden Isles Speedway igen i Lucas Oil Late Model Dirt Series i sin bil nr 6. Han kommer att se till att ta vara på sin förflutna härlighet och replikera den under den kommande säsongen.

“Jag lär mig fortfarande. Och jag är säker på att jag kommer att behöva lära mig mycket saker igen eftersom jag har varit ute ur bilen så länge. Jag har inte fått tävla ett gäng den här lågsäsongen. Spännande att få sätta sig tillbaka bakom ratten”, avslöjade Larson och beskrev processen att återgå till sen modellracing efter ett långt uppehåll.

”Det kommer att bli mindre sena modelllopp som jag får köra i år. Bara för att mitt sprintbilschema är så upptaget. Maj med Indy, mitt schema är bara galet. Jag tror att jag fortfarande når 15 eller så.

Kyle Larson siktar på att bli den första föraren sedan 2014 att tävla i Indy500 och Coca-Cola 600 på samma dag. Kurt Busch var den sista föraren som uppnådde denna bedrift då han slutade P6 i Indy och tyvärr var tvungen att lägga av på Charlotte. Förberedelserna för Larsons integration har redan börjat och ett hektiskt 2024 väntar honom.

RELATED ARTICLES

Mest populär