Saturday, January 28, 2023
HemOlympics"That Lit a Fire Under My Bu**": Michael Phelps tog sträng kritik...

“That Lit a Fire Under My Bu**”: Michael Phelps tog sträng kritik för att bevisa att tvivlarna hade fel, avslöjat i sin självbiografi

Den 23-faldiga olympiska guldmedaljsimmaren Michael Phelps anses allmänt vara en av de största idrottarna genom tiderna, om inte den allra största. Men hans otroliga framgång innebar en egen uppsättning prövningar och vedermödor. Phelps berättade en gång hur han tog kritik positivt och vände den till en utmaning! Han avslöjade också hur all kritik tände en eld inom honom för att bevisa att hans belackare hade fel. OS delade med sig av upplevelsen i sin självbiografi genom en mycket intressant anekdot.

Michael Phelps är mest känd för det otroliga antalet olympiska medaljer som han har lyckats säkra hittills! Genom åren har han vunnit svindlande 28 OS-medaljer, varav 23 är guld! Han har också många individuella simrekord på sitt namn under sin långa karriär och lysande karriär.

Michael Phelps delar med sig av en spännande historia i sin självbiografi

Phelps delade i sin självbiografi om sin erfarenhet av kritik och hur han hanterade den. Han avslöjade hur han tog all kritik från människorna som tvivlade på honom som en utmaning och bevisade att de hade fel, så småningom. När han pratade om upplevelsen skrev han: “Jag hade ett jobb att göra och jag ville bevisa att jag kunde göra det.”

Phelps läste för övrigt en artikel som citerade några medlemmar i det australiensiska laget som diskonterade Phelps chanser mot australiensiska simmaren Ian Thorpe. Det då framväxande fenomenet tog inte respektlösheten så bra och det satte en extra fjäder i hans steg att prestera bättre.

Phelps tog all kritik med ro och arbetade vidare. Som ett resultat började han i sin tur arbeta dubbelt så hårt och uppnådde otroliga resultat som stängde alla munnar som kritiserade honom. Han utvecklade detta och sa: “Det där tände en eld under min bu**.”

DYK DYPARE

Han berättade hur han var starkt motiverad att snabbt bevisa att alla människor hade fel. Phelps ville särskilt bevisa att de människor hade fel som hade varit respektlösa mot honom under hans tuffa tider.

Phelps är en inspiration utanför poolen också

Simlegenden startade Michael Phelps Foundation 2008. Han gjorde detta genom att använda bonusen på 1 miljon dollar som han fick av Speedo. Denna stiftelse är inriktad på att utveckla simsporten samt främja en hälsosammare livsstil. Den organiserar också en årlig insamling som kallas Michael Phelps Foundation Golf Classic.

Det var riktigt intressant att se hur simlegenden förvandlade kritik till möjligheter. Han stängde alla munnar som drog ner honom och respekterade honom under hans tuffa tider. Framöver skulle det vara trevligt att höra mer av sådana erfarenheter från legenden själv.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär