Wednesday, December 6, 2023
HemF1"That Just Speaks About His...": Danica Patrick Awestruck när hon avslöjar de...

“That Just Speaks About His…”: Danica Patrick Awestruck när hon avslöjar de tre orsakerna bakom GET Lewis Hamiltons återuppståndelse i slutet av 2022

Lewis Hamilton har varit i F1 i 16 år nu. Han har upplevt berg-och dalbanan av toppar och dalar i sporten. Som 7-faldig världsmästare förväntar sig folk att Lewis ska studsa tillbaka från vilken situation som helst. Och äran går till hans konsekvens och anpassningsförmåga som visades i hans tidigare prestationer. Den tidigare NASCAR-föraren Danica Patrick delar också en liknande åsikt om britten.

På F1 Beyond the Grid-podden frågade Tom Clarkson Danica Patrick om Lewis Hamilton. Vinnaren av IndyCar-loppet talade om hur Lewis segrade

Patrick sa: “Lewis [Hamilton] har funnits riktigt länge. Och han har sett många olika upprepningar av känslor under hela sin karriär. Så jag tycker att han har gjort ett riktigt bra jobb [in 2022].”

“Han har kunnat fortsätta att bli bättre och bättre under hela tiden [2022] säsong. Det fanns en tidpunkt tidigt på säsongen, där han var riktigt utmanad och man kunde se frustrationen, men med rätta.

“Jag tror att det bara talar [about] hans kärlek för sporten och hans passion och hans kör. Jag känner att han har mycket driv.”

Danica tävlade i NASCAR och IndyCar innan hon drog sig tillbaka från motorsport 2018. Hon vann ett IndyCar-lopp i Motegi, Japan 2008 och tävlade hårt i NASCAR Cup Series och Xfinity Series. Så hon har verkligen stor erfarenhet av att påpeka hur Lewis har återhämtat sig under en utmanande säsong 2022.

DYK DYPARE

Men det här var inte första säsongen i F1 när Hamilton utmanades av en underpresterande eller opålitlig bil. Och mitt i sina mästerskapsframgångar fanns det år då Lewis fick möta plågsamma resultat.

Lewis Hamilton och hans tuffa utmanande år i F1

Lewis Hamilton debuterade i F1 med råge. Han hade en fantastisk rookiesäsong i F1 2007 när han precis missade världsmästerskapet med 1 poäng. Även om han uppnådde inlösen på det genom att vinna 2008 års titel med bara 1 poäng och passande nog, var hans ytterligare år med McLaren inte de bästa.

Efter två avgörande säsongsfinaler kämpade McLaren-bilen 2009. Hamilton vann endast 2 tävlingar under säsongen i Ungern och Singapore. Lewis kämpade på första halvan av säsongen utan några pallplatser, det var andra halvlek då han fick sina par vinster och några pallplatser.

Ändå, under hela perioden 2010 till 2012, när Hamilton försökte utmana om mästerskapet, gjorde McLaren-teamet honom besviken. Lewis fick antingen utstå tillförlitlighetsproblem från sin bil eller depåstoppsfel från teamet.

Samtidigt har Hamiltons säsong 2022 varit på en liknande bana. Mercedes-bilen hade det svårt under den inledande delen av säsongen. Lewis fick inte heller några bra resultat.

Även om säsongen fortskred blev den 7-faldiga mästaren bättre och bättre. Så småningom fick Hamilton flera pallplatser 2022, men missade att vinna loppet.

Som sagt av Danica Patrick, Hamilton har kärlek och passion för F1. Och han har drivkraften att studsa tillbaka från vilken som helst

RELATED ARTICLES

Mest populär