Thursday, November 30, 2023
HemF1"That Is Like Heaven": Mick Schumacher fångar multimiljardärens ögon för att uppfylla...

“That Is Like Heaven”: Mick Schumacher fångar multimiljardärens ögon för att uppfylla F1-drömmar

Formel 1 växer i en exponentiell takt och det finns många som är intresserade av att vara en del av den. Många stora namn, märk väl. Bland dem finns Hongkongs miljardär Calvin Lo, som är på uppdrag att skapa det första nya laget i F1 på ett decennium. Dessutom vill Calvin att Mick Schumacher ska uppfylla sina F1-ambitioner.

Mannen på 1,7 miljarder dollar funderar på att bilda ett konsortium för att genomföra sitt projekt. Men han kanske inte tycker det är lätt, eftersom F1 fortfarande är den mest exklusiva av klubbarna. Till exempel, trots att de varit en före detta F1-mästare, har Andretti Group svårt att ta sig in i höjdpunkten av motorsport.

Calvin Lo tror att hans idols son skulle vara den perfekta personen att köra för dem

Lo fastnade först på F1 under en av sina affärsresor till Singapore år 2000. Han såg Michael Schumacher dominera nätet och blev omedelbart den tyska legendarens fan. Nu planerar han att utse sin son, Mick Schumacher, att köra för sitt lag och leda dem i sporten.

Miljardären sa: “Jag tror att Mick Schumacher är en tillgång för alla lag. Kan du föreställa dig? Min hjälte, min idol Schumacher, hans son som har haft träningen och den där tänkesättsexponeringen sedan han var liten.”

Han fortsatte vidare, “Visst, han kan ha haft lite otur de senaste två säsongerna eller de senaste tävlingarna specifikt, men jag menar, han är en så fantastisk förare.”

Han fortsatte, “Ur finansiell synvinkel, ur marknadsföringssynpunkt är det otroligt.”

”Från en pojke som växte upp med att titta på Schumacher och sonen kör bil [for me]. Wow, det är som i himlen.”

DYK DYPARE

Mick Schumacher ryktas också vara föregångaren att köra för Audi, som ansluter sig till nätet 2026. Huruvida Lo lyckas övertyga Schumacher är ett ämne för framtiden.

Mercedes-chefen Toto Wolff vill “ta hand om” Mick Schumacher

Mick Schumacher är för närvarande utan kontrakt för nästa säsong och är inställd på att sitta utanför. Mercedes-chefen Toto Wolff tycks dock ha gett tysken en livlina med Silver Arrows angelägna om att säkra hans tjänster för deras reservförarroll. Deras tidigare reservförare Nyck de Vries lämnade Brackley-teamet för att köra för AlphaTauri nästa säsong.

Hmmm👀 pic.twitter.com/R3OPDt9tV6

— Zaba 🌙🇿🇦 (@XavaBlue) 28 november 2022

Dessutom verkar Toto Wolff vara ett fan av Michael Schumachers son och han skulle kunna värva den tidigare Haas-föraren. Den tyske föraren ersattes av sin landsman Nico Hulkenberg.

Wolff sa: “Mick är någon som alltid har legat oss varmt om hjärtat på grund av Michael, eller hela Schumacher-familjen.”

Österrikaren fortsatte, “Han är en intelligent, väluppfostrad ung man, [and] han har varit mycket framgångsrik i juniorformler.”

Mercedes-chefen tillade vidare, “Vi tror att vi kan ta hand om honom om situationen skulle inträffa och med någon som passar teamet, men vi har inte riktigt satt pennan på papper, vi har inte riktigt kommit i närheten av någon villkor.”

Fortfarande bara 23 år gammal har Mick Schumacher tiden på sin sida om han ska göra det stort som sin pappa i F1. Dessutom måste han göra de rätta valen om han ska fortsätta utvecklas i sporten också. Den nuvarande rollen på Mercedes kan hjälpa den tyska föraren på mer än ett sätt. Att lära sig av mästare som Lewis och Toto Wolff kan hjälpa ynglingen oerhört.

Ska Mick Schumacher skriva på för Mercedes som tredje förare?

RELATED ARTICLES

Mest populär