Wednesday, December 6, 2023
HemSwimmingTexas Longhorns Swimming Sensation (inofficiellt) slår Thomas Ceccons världsrekord på 100 m...

Texas Longhorns Swimming Sensation (inofficiellt) slår Thomas Ceccons världsrekord på 100 m ryggsim

Simvärlden har sett en mängd rekord slås och nya rekord etsas under de senaste månaderna. Först slog det franska simunderbarnet Leon Marchand Michael Phelps långvariga rekord i 400 m individuellt medley för herrar. Och nu, Texas Longhorn Freshman, Will Modglin har siktat på att slå italienska simmaren Thomas Ceccons rekord på 100 m ryggsim som han satte i det 19:e FINA World Aquatics Championships.

Denna stigande simmare har redan börjat slå rekord för toppsimmare som Ryan Murphy. Han slog Murphys rekord på 100 m ryggsim på 45,34 och klockade 45,08 under förberedelserna vid Indiana State Championships. På samma sätt gav Modglin nyligen en fantastisk prestation på 100 m rygg och slog Thomas Ceccons rekord, men det har en twist i det.

Will Modglin häpnade simvärlden med sin prestation

Texas Longhorn Freshman är väl insatt i att ta en bra tid och häpna åskådarna. Modglin hoppade från bana 4 och tog den första positionen efter att ha berört väggen på magnifika 44,49 på 100 ryggsim.

Den italienske simmaren Thomas Ceccon klockade å sin sida 51,60 i samma slag och skapade världsrekord. Den stora skillnaden mellan de två simningarna är dock att Ceccon simmade loppet i en 50m pool och Modglin gjorde det i en 25m pool.

Men med Modglins position som nybörjare i åtanke är det absolut säkert att säga att han redan är i linje och förbereder sitt bästa för att överträffa flera rekord av simmare med stabila prestationer i framtiden.

Thomas Ceccons fantastiska prestation på 100 m ryggsim

Den italienske simmaren Thomas Ceccon är ett av de välkända namnen i simvärlden. Han har häpnat simgemenskapen med flera prestationer, men den som väckte flest huvuden var 100 m ryggsim i 2022 FINA World Aquatics Championships.

Han gav en fantastisk prestation genom att bryta världen på herrarnas 100 m ryggsim. Han tog guld efter att ha tagit en tid på 51,60 och överträffade rekordet på 51,85 som skapades av Ryan Murphy 2016 vid OS.

Kanada tar guld i 4×100 m fristil för damer

Han utmanade de italienska, europeiska och världsmästerskapsrekorden med denna simning. Europarekordet innehades av Evgeny Rylov med tiden 51,98. Från april 2016 till FINA-mästerskapen 2022 i juni utvecklades Ceccons prestationer i 100 ryggsim fantastiskt. Han kom från 53,34 till 51,60.

RELATED ARTICLES

Mest populär