Friday, December 8, 2023
HemOlympicsTexas-infödda Matthew McConaughey sammanfattade sin nedslående reaktion på Lance Armstrongs själskrossande avslöjanden...

Texas-infödda Matthew McConaughey sammanfattade sin nedslående reaktion på Lance Armstrongs själskrossande avslöjanden i bara fyra ord

Lance Armstrong är en amerikansk före detta racercyklist. Den legendariske racerföraren hade en gång besegrat cancern för att komma tillbaka och vinna sju raka Tour de France-titlar från 1999 till 2005. Men senare tog Armstrong av alla sina titlar efter att en dopningsutredning avslöjat att cyklisten hade använt prestationshöjande droger under hela sin karriär.

Armstrong är nära vän med Hollywoods superstjärna Matthew McConaughey. Därför hade skådespelaren en blandad reaktion på nyheterna när han fick frågan om hans tankar om fallet.

Matthew McConaugheys första reaktion på Armstrongs fuskfall

Armstrongs dopningsskandal utreddes och avslöjades 2012, och snart berövades cyklisten alla sina titlar och prestationer. Denna utredning och resultatet var ett av de största dopningsfallen i idrottshistorien.

Matthew McConaughey, en av Armstrongs goda vänner, var inte heller medveten om cyklistens drogvanor. 2013 frågade HLN News Hollywood-stjärnan om hans åsikter och reaktion efter att ha tagit reda på Armstrongs sanning. Som alla sanna vänner var McConaugheys första reaktion full av ilska.

Han sa, “Min första reaktion var att jag var urstressad, jag var arg, jag blev lite ledsen för honom och jag kan vad och jag tog. Först hade jag en del av mig som tog det personligt, vilket jag tror att många har.” Men oavsett hur frustrerad McConaughey var efter att ha hört nyheterna hade han också en rolig och förnuftig syn på det.

Skådespelaren sa: “Vad jag menade med det här är vad han skulle göra? Ring mig åt sidan och säg “Hej, jag gjorde det men säg det inte till någon”, då skulle jag verkligen ha en anledning att vara arg på alla. Vill du att jag ska gå runt och hålla i den här?”

Utredningen ledde till att cyklisten drog sig tillbaka från sporten, innan han hade velat.

Lance Armstrong och hans karriär innan dopningsutredningen

Armstrong började sin idrottskarriär som triathlonatlet. Vid 16 blev Armstrong en professionell triathlet. 1989 och 1990 vann han även det nationella mästerskapet i sprintbana i triathlon.

Senare, 1996, blev Armstrong den första amerikanen att vinna La Flèche Wallonne. Samma år fick cyklisten diagnosen testikelcancer i stadium tre. Detta sviker dock inte Armstrong.

Han gjorde en stark comeback till sporten 1999 och vann sin första Tour de France. Armstrongs prestationer gick dock förgäves på grund av dopingfallet.

RELATED ARTICLES

Mest populär