Wednesday, February 28, 2024
HemTennisTennisspelskandal får fyra funktionärer i soppan eftersom de betalar ett högt pris...

Tennisspelskandal får fyra funktionärer i soppan eftersom de betalar ett högt pris för konsekvenserna

International Tennis Integrity Agency är en organisation som övervakar frågor som handlar om sportens etik. Dessutom är de också ett tillsynsorgan som övervakar sportens integritet. De etablerades efter att Tennis Integrity Unit krävde en uppgradering. I en ny händelseutveckling fick de händerna fulla när de stängde av fyra tjänstemän.

Amerikas favoritvideo idag

Medan ITIA har arbetat timmar i sträck för att säkerställa sportens integritet, har de blivit utsatta för misskötsel många gånger. De har dock sett till att vara noggranna med detaljerna när de delar ut domar till de som bryter mot reglerna.

ITIA bekräftar avstängningen av fyra tennisfunktionärer

ITIA meddelade nyligen att de har stängt av fyra tjänstemän för brott mot Tennis Anti-Corruption Program (TACP). Edvinas Grigaitis, georgien Givi Khudoiani och armeniern Arsen Movsisyan sanktionerades av Janie Soublière, den oberoende förhörsombudet mot korruption (AHO). Samtidigt accepterade Manuel Sperger sanktionen direkt med ITIA eftersom han dömdes för matchfixning i Österrike.

Grigaitis stängdes av i tre år för fyra TACP-överträdelser. Fördröja eller manipulera inmatningen av poängdata för vadslagningsändamål, möjliggöra vadslagning och konspirera för att begå brott. Grigaitis åtalades också för vadslagning på tennisevenemang där de inte deltog.

Khudoiani och Movsisyan hittades manipulera resultatdata från matcher 2019 och 2020 i vadslagningssyfte. Khudoiani befanns skyldig till 15 TACP-överträdelser, vilket gav honom 14 års avstängning och böter på 25 000 USD. Movsisyan kommer bara att få en avstängning på fem år.

Novak Djokovics Dopingtest-kontrovers läggs under sängen när ITIA klarar av ett bisarrt missöde i Davis Cup

Manuel Sperger var föremål för matchfixningsrelaterade förfaranden och erkände att han manipulerat poäng för vadslagning under 2016 och 2017. Sperger anklagades för 12 förseelser enligt TACP. Dessutom åtalades han också för handlingen att manipulera poängdata för vadslagning och vadslagning. Sperger gick med på avstängningen och avstod från sin rätt att inställa sig inför en oberoende förhörsansvarig mot korruption.

Han har varit avstängd i sju år och sex månader, tillsammans med 25 000 dollar i böter. Tillsammans med deras avstängning är alla fyra förbjudna att delta i eller förrätta tennisevenemang som godkänts av medlemmarna i ITIA: ITF, ATP, WTA och de nationella föreningarna som håller grand slam.

Villkoren för deras avstängning kommer att ge tennisvärlden ett visst förtroende eftersom de har visat sin opartiskhet mot flagranta kränkningar. Efter så hårda straff kommer tjänstemän nu att tänka två gånger innan de hamnar i sådana situationer.

RELATED ARTICLES

Mest populär