På grund av koronaviruspandemin har alla tennishändelser under 2020 tvingats skapa regler. Och eftersom viruset fortfarande sprider sig, måste händelser som Australian Open 2021 göra detsamma.

Det har diskuterats mycket om protokollen som måste följas där men ingenting var officiellt. Nu har Australian Open äntligen avslöjade några detaljer om de riktlinjer som måste följas.

Australian Open-logotyp
MELBOURNE, AUSTRALIEN – JANUARI 05: Den gigantiska Australian Open-logotypen ses full av tennisbollar före Australian Open 2019 på Melbourne Park den 5 januari 2019 i Melbourne, Australien. (Foto av Michael Dodge / Getty Images)

Australian Open COVID-19-protokoll

Enligt riktlinjerna måste alla spelare som inte är från Australien bjudas in av regeringen. Regeringen kommer bara att bjuda in spelare som accepterats i Melbourne Grand Slam och de kommer att bjudas in under en fem veckors period.

När vi går vidare måste alla tennisspelare genomgå en två veckors karantän innan de spelar evenemanget. Många kommer inte att vara nöjda med detta eftersom de inte kan träna de två veckorna. För ett tag sedan sa VD för evenemanget att de arbetade med ett avtal.

Vi accepterar helt att alla som kommer från utlandet måste ha två veckor i karantän. Det vi försöker komma överens om är att vi skapar en karantänmiljö. Där kan de träna och gå mellan hotellet och domstolarna under de två veckorna, ” han sa.

Ash Barty
MELBOURNE, AUSTRALIEN – JANUARI 14: En Australian Open-flagga ses med staden höljd av rök i bakgrunden före Australian Open 2020. Det var på Melbourne Park den 14 januari 2020 i Melbourne, Australien. (Foto av Graham Denholm / Getty Images)

Om avtalet lyckas bör vi se att många spelare bekräftar deras deltagande i Australian Open. Det är trots allt en av de största händelserna i sporten och ingen vill missa den. Det har definitivt varit komplicerat av coronavirus men förhoppningsvis kommer vi fortfarande att se en lyckad händelse när den börjar den 18 januari.

Läs mer – “Har inte den fördelen” – Patrick Mouratoglou beskriver Rafael Nadals begränsningar vid ATP-finalen 2020