Wednesday, February 28, 2024
HemTennisTennispionjären för damer Billie Jean King tipsar sin hatt till Cherelle Parker...

Tennispionjären för damer Billie Jean King tipsar sin hatt till Cherelle Parker för att skriva Philadelphias historia

Att vara en förespråkare och en stor anhängare av kvinnor inom sportområdet, betyder varje stor eller liten vinst verkligen mycket för Billie Jean King. När hon fick sin första lönecheck, som var lika med den för en man i tennis, var Billie Jean King på moln nio, så man kan föreställa sig hennes lycka när någon annan kvinna i sporten eller längre blir behandlad med lika möjligheter precis som en man.

Amerikas favoritvideo idag

Och idag var en av de dagar då tennislegenden fick några spännande nyheter bortom tennisen. Det handlade om Philadelphias första kvinnliga borgmästare någonsin, Cherelle Parker. För att dela sin glädje och spänning över denna nya möjlighet för kvinnor, skrev Billie Jean King om det på sitt officiella sociala mediekonto.

Billie Jean King firar ännu en kvinnlig prestation

Cherelle Parker, som är en amerikansk politiker, har utropats till 100 borgmästare i Philadelphia. Det är första gången i stadens historia som en kvinna har fått denna topposition. Innan denna position tjänstgjorde hon i Pennsylvanias representanthus i cirka 10 år.

Denna nya prestation för en kvinna är verkligen fantastisk och måste verkligen firas. Och en av förespråkarna för kvinnors empowerment inom tennis, Billie Jean King, lämnade inte en chans att ge denna prestation en shoutout. Hon skrev om det på sitt Twitter-konto med texten: “I tisdags svors Cherelle Parker in som Philadelphias 100:e borgmästare, första gången i historien som staden har en kvinna på första plats.”

“Han är inte älskad” – Fansen tar ett ondskefullt svep mot Novak Djokovic när han inte lyckas ta ATP-priset “favorit” i Roger Federer och Rafael Nadals frånvaro

Hon delade också ett inlägg för Cherelle Parker på sitt konto med en bild. Tja, det här är inte det enda hon har att fira idag. Hockeyligan, uppbackad av hennes stöd, har också fått en bra kickstart, och Billie Jean King sa till spelarna att göra det bästa av det.

BJK:s stöd ger den nya damhockeyligan en snabb start

Tennislegenden Billie Jean King satte ihop en ny hockeyliga för damer, kallad Professional Women’s Hockey League. Ligan har samlat de bästa kvinnliga spelarna i världen inom hockey och satt upp ett spelschema på 72 matcher som kommer att spelas till och med maj.

Innan slutspelet började igår besökte hon några av dessa spelare för att önska dem lycka till och även uppskatta dem för att de kommit fram och uppfyllt sina drömmar. Billie Jean King nämnde också hur detta markerar födelsen av damhockeyn, och det här ögonblicket är väldigt speciellt för dem alla.

RELATED ARTICLES

Mest populär