Tennissäsongen 2020 har inte varit perfekt på grund av koronaviruspandemin. Många evenemang avbröts och andra tvingades ha begränsningar. Eftersom viruset fortfarande sprider sig kommer händelser som Australian Open 2021 också att ha regler.

Det har diskuterats mycket om vilka protokoll som kommer att implementeras i Melbourne. Emellertid har ingen officiell plan tillkännagivits av arrangörerna. Många människor är angelägna om att höra denna plan, varför vd för Australian Open Craig Tiley just har gett en uppdatering.

Australian Open
En australisk öppen flagga ses med staden höljd av rök i bakgrunden. Det var före Australian Open 2020 på Melbourne Park den 14 januari 2020 i Melbourne, Australien. (Foto av Graham Denholm / Getty Images)

Australian Open Protocols

Ursprungligen ville arrangörerna att spelare skulle anlända i december för att avsluta karantänen och spela evenemang fram till första majoren 2021. Detta har dock gjorts omöjligt på grund av en nyligen beställd order.

”Sen i går kväll meddelade den viktorianska regeringen att vi inte kommer att kunna karantän i december. Vi söker för närvarande mer information om vad detta innebär de första två veckorna i januari och om vi kommer att kunna köra turneringar under den här tiden, ” sa Craig Tiley.

Det finns fortfarande ingen tydlig plan för Melbourne Grand Slam och Titley ber om ursäkt för denna osäkerhet. Han försäkrade också spelarna att de kommer att få informationen så snart som möjligt.

”Så snart vi har det första ankomstdatumet för karantän i Melbourne kommer vi att kunna ge all information och support du behöver för att komma dit. Vi har säkrat tjänsterna från vår resebyrå för att hjälpa till att boka flyg och vi har försäkrat oss om att viseringsprocessen blir så enkel som möjligt, ” Sa Tiley.

Australian Open-logotyp
MELBOURNE, AUSTRALIEN – JANUARI 05: Den gigantiska Australian Open-logotypen ses full av tennisbollar. Det var före Australian Open 2019 på Melbourne Park den 5 januari 2019 i Melbourne, Australien. (Foto av Michael Dodge / Getty Images)

På grund av osäkerheten kan fans undra om Australian Open kommer att avbrytas. Det är extremt osannolikt eftersom vi såg händelser äga rum 2020 trots pandemin. Arrangörerna kommer snart att ha en plan för att evenemanget ska lyckas i januari.

Läs mer – “Det finns fortfarande något kvar”: Roger Federer beskriver mål 2021 säsong