Thursday, November 30, 2023
HemOlympics"Tears Fell In My Eyes": Evander Holyfield avslöjar den enda fighter han...

“Tears Fell In My Eyes”: Evander Holyfield avslöjar den enda fighter han var rädd att möta men slog honom för att vinna junior-OS

Evander Holyfield var allt annat än en avhoppare i sin karriär. Tungviktslegenden hade mod att gå emot vreden Mike Tyson. Att göra detta inte en gång utan två gånger, och komma ut som segrare vid båda tillfällena, säger mycket om hans kaliber. Men det fanns en kamp under hans uppväxttid som han fruktade att ta sig an.

Under sina amatördagar skröt Holyfield med ett spektakulärt rekord på 160-14, med 75 svidande knockouts. Han var en genombrottskämpe som alla såg, som avvecklade normerna för ett företag som styrdes av eliten. I denna mening var han en störare som kämpade och orsakade stor förödelse i status quo i boxningsvärlden. Överraskande nog, vid 11 års ålder, mötte han en fighter som fick tårar i ögonen.

Evander Holyfield beskriver sin kamp med Collins

När ordet “rädsla” uttalas runt Holyfield, dyker Cecil Collins namn upp i hans samvete. Det var en fighter som gav honom hans första utjämnade fight, vilket fick honom att inse att han inte var obesegrad. Vid 11 stod han inför sitt första nederlag i händerna på Collins. Och det var en chock för “The Real Deal”. Innan slagsmålet frågade en tjänsteman honom: “Är du rädd för att slåss mot det här barnet?” Holyfield svarade nekande. Men det som följde befäste en djup rädsla i honom, så mycket att han till och med började undvika Collins i ett senare skede.

Real Deal beskrev sin första kamp mot Collins och sa: “När vi slogs, åh man, det var en tuff kamp från början till slut. Och han fick beslutet.” Det nederlaget fick tårar i ögonen. Men detta var inte sista gången Holyfield skulle gråta på grund av Collins. En tanke om att sluta blixtrade till honom, men hans mors läror övermannade känslan. Han växte inte upp som en avhoppare. Därefter gick Holyfield in i ringen ännu en gång för att besegra Collins. Men återigen, han kunde inte. Holyfield noterade en andra förlust. Han var då 13 år och undvek försiktigt de viktklasser som Collins skulle slåss i.

Trots hans obevekliga försök att undvika Collins, skulle ödet jämna dem mot varandra för en tredje gång. Och den här gången för en kamp kunde han inte fly. Det var finalen i junior-OS, och hans motståndare? Själva den mycket fruktade Collins. När fightern fick veta om hans kommande kamp mot Collins, tårade han upp av ångest. Han säger, ”Jag hade sett hans namn, och tårarna bara föll i mina ögon.Men Holyfield klarade av sina rädslor och besegrade till slut Collins den natten.

Vad gjorde Collins så annorlunda?

Holyfield särskiljer fightern inte bara från en kampsynpunkt. Men hans analys är lite djupare. Det handlar om vad han kom med. The Real Deal säger, “Nu var den här ungen här, med andra barn, deras mamma och pappa med dem. Och de log alltid och de hade håret kammat till höger sida och så. Och flinade och gillar, men när jag slogs mot den här ungen var mamma och pappa inte med honom.”

Collins var en unge som inte kom med den pompa som andra vita barn kom med. Han hade inget föräldrastöd i sitt hörn, ingen dräkt. Holyfield säger, “Och de log alltid och de hade kammat håret åt höger och så. Och flinande och gillar, men när jag slogs mot den här ungen var den här ungens mamma och pappa inte med honom. Den här ungen slogs inte i boxningsskor, precis som jag inte slåss i boxningsskor. Och så brukade de andra barnen ha en fin dräkt på sig. Den här ungen hade ingen mantel på sig. Och hans mamma var inte med honom. Och det var det enda annorlunda.”

Evander Holyfields tidiga sammandrabbningar med Cecil Collins, en fighter som saknar föräldrastöd och boxningslyx, symboliserade mer än segrar och förluster. Det senare skiljer sig starkt från privilegierade motståndare. Det fortsatte med att bli en symbol för samhälleliga skillnader inom boxningen. Holyfields nederlag handlade inte bara om ringen; de ekade kampen mot rädsla och

Vad tycker du om Holyfield-Collins Saga? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär