Wednesday, February 21, 2024
HemOlympicsTävlar Simone Biles i OS i Paris 2024?

Tävlar Simone Biles i OS i Paris 2024?

“För idrottare är de olympiska spelen det ultimata testet på deras värde”, sa Mary Lou Retton en gång, den första amerikanska kvinnan som vann allround-guldmedaljen i olympisk gymnastik vid olympiska sommarspelen 1984. Hennes uttalande står sant, eftersom den olympiska scenen anses vara höjdpunkten i idrottsvärlden. Och på denna scen, med sju olympiska medaljer, anses Simone Biles vara gymnastikens drottning.

Amerikas favoritvideo idag

Trots att det gått tre år sedan senaste OS i Tokyo, där många trodde att det kunde ha varit Biles sista framträdande på gymnastikgolvet, har hennes oväntade comeback 2023 väckt förväntan. Och nu återstår en fråga: tävlar Simone Biles i Paris-OS 2024?

Simone Biles avslöjar sina planer för OS i Paris 2024

Under 2023 års “Back That Year Up With Kevin Hart and Kenan Thompson”-strömning på Peacock avslöjade Simone Biles uppriktigt sina planer för Paris 2024. När Kenan Thompson frågade: “Vi ses i Paris?” Gymnastikfenomet svarade: ”Det är slutmålet. Och jag kommer vara där oavsett om jag är på golvet eller om jag är på läktaren. Jag hoppas att jag är på golvet.” Och det är inte enda gången Biles har delat med sig av sina planer för Paris 2024.

Den 18 december 2023 öppnade Simone Biles upp i Incredible Women-uppsatsen 2023 för Porter, och delade: “Även om jag blir lite orolig i början av varje olympisk cykel, måste jag påminna mig själv om att jag mår bra när klockan når 2024”. Dessutom förmedlade Biles i september 2023 på Today Show att att tävla i Paris “är vägen som jag skulle älska att gå.” Medan Simone Biles inte en gång utan flera gånger har delat sitt enorma intresse för att tävla på den olympiska scenen, vad innebär 2024 för Biles?

Vad innebär 2024 för drottningen?

Efter en fantastisk säsong 2023 blev Simone Biles den mest dekorerade gymnasten i historien, med totalt 30 medaljer, inklusive 23 guldmedaljer och sex allroundtitlar. Det finns dock fortfarande utmärkelser inom räckhåll för Biles 2024, som ett individuellt olympiskt guld. Vid OS i Rio 2016 och OS i Tokyo 2020 kom hon nära och knep brons; guldet på apparaten gäckade dock stjärnan, som hon kunde sikta på vid OS i Paris 2024.

Från karriärhotande skada till världsmästare – Berättelsen om Simone Biles största rival Rebeca Andrade

Dessutom har hon chansen att tjäna en åttonde olympisk medalj och potentiellt mer på den stora olympiska scenen. Dessutom kan Biles också tävla i världsmästerskapen i oktober 2024 för att vinna titeln igen och till och med ha en ny chans att lösa sig själv i valvfinalerna. Eftersom 2024 lovar att bli ett enormt idrottsår, väntar fansen med kvarnade andetag när hon kämpar för att säkra sin plats vid OS i Paris 2024.

RELATED ARTICLES

Mest populär