Wednesday, February 28, 2024
HemBasketballTa 36 poäng i karriären, utforska hur RJ Davis fortsätter att göra...

Ta 36 poäng i karriären, utforska hur RJ Davis fortsätter att göra tvåsiffriga poäng

Ranking som nummer 3 i AP Top 25 omröstningen, North Carolina Tar Heels har varit på gång den här säsongen. På måndagskvällen tillförde guarden RJ Davis lite ny energi efter halvtid till laget mot Wake Forest, vilket pressade Tar Heels till en vinst med 85-64. Även om laget låg efter under den första halvan av matchen, påminde Davis spetsprestationer alla om hur bra han var.

Genom att leverera en fantastisk tvåsiffrig poäng i varje match, låt oss titta på Davis karriärdefinierande prestationer.

RJ Davis är på gång

På måndagen fick Davis varje minut att räknas som 36 poäng i karriären på 37 minuter som han spelade. Tillsammans med det tog han 4 returer och 2 assist. Även om han gjorde det, satte han också ett nytt rekord som UNC Tar Heel för de flesta matcherna i rad med flera 3-punktsskott i 16 raka matcher. Noterbart är att han har överträffat det tidigare rekordet som hölls av Justin Jackson på 15 matcher.

Speedy-guarden har en imponerande förmåga att bryta ner försvaret från motståndarna när han dribblar och snabbt tränger igenom för att göra ett skott. Den typ av spelare han är, Davis har slagit sina tidigare rekord när han går uppåt i sin karriär.

Under sin andra säsong var Davis en del av “Iron Five”, Tar Heels’ startuppställning inklusive Armando Bacot, Brady Manek, Caleb Love och Leaky Black, vilket ledde North Carolina till Final Four 2022. Särskilt 2021 gjorde Davis 26 poäng i karriären mot Brown och tog upp Tar Heels till en vinst med 94-87. Han överträffade denna poäng genom att få 30 poäng i den andra omgången av NCAA-turneringen, och tog en 93-86 upprörd seger mot Baylor. Med detta nya rekord blev Davis den första Tar Heel som gjorde 30 poäng, 5 returer och 5 assist i en NCAA-turnering.

LÄS MER: RJ Davis: Är UNC:s Frälsare berättigad till NBA Draft?

Låt oss titta på några andra rekord som slagits av Davis i hans karriär hittills.

Ytterligare några rekord slogs av Davis

Nu, med den senaste fantastiska framträdandet, har han återigen överträffat sig själv. Den här säsongen hittills har antalet flyttat upp till 6 matcher där Davis har gjort 25 eller fler poäng. RJ Davis är den första Tar Heel som har 3 karriärmatcher med 30 poäng sedan Luke Maye (5) och Coby White (3) 2018-19.

RJ Davis har tillfört mer betydelse till hans senaste framträdande och har blivit den första Tar Heel att få 30 eller fler poäng mot Wake Forest. Detta rekord hölls tidigare av Tar Heels huvudtränare Hubert Davis som hade gjort 30 poäng mot programmet i augusti 1992. Dessutom är han den tredje UNC-spelaren att få maximalt antal poäng mot Wake Forest med Charlie Scott (43) och Bobby Lewis (37) är den 1:a respektive 2:a spelaren som har gjort det.

Davis är en annan Tar Heels-spelare som ger flest poäng i Dean Smith Center sedan Tyler Hansbrough gjorde det 2008 genom att göra 39 poäng i en match mot Clemson. Davis är utan tvekan om ställningen att vinna ACC Player of the Year Award.

Genom att bygga ett så fantastiskt karriär-cv i denna unga ålder är Davis definitivt spelaren som har allt i de stora ligorna.

Inlägget Tappa 36 poäng i karriären, utforska hur RJ Davis fortsätter att göra tvåsiffriga poäng dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär