Saturday, January 28, 2023
HemMMASynligt arg Dana White gör ett häpnadsväckande tillkännagivande om LHW-titel efter kontroversiell...

Synligt arg Dana White gör ett häpnadsväckande tillkännagivande om LHW-titel efter kontroversiell dragning vid UFC 282

Matchen mellan Jan Blachowicz och Magomed Ankalaev om den lediga lätt tungviktstiteln levererades som utlovat. Även om fansen var besvikna över att inte se en vinnare i matchen, gjorde inte kampen i sig besviken. Den delade lottningen lämnade lätt tungviktstiteln tom i huvudevenemanget i UFC 282. Men titeln kan inte lämnas vakant länge och det är upp till UFC:s president Dana White att slåss. Och han kanske har en lösning för nästa titelmatch.

Beslutet om titelkampen gjorde till och med Jan Blachowicz i förvirring. Han förklarade att Magomed Ankalaev vann kampen och att han borde bli mästare, till Joe Rogans nöje.

Dana White gör en ny titelmatch

Nästa i raden för titelkampen är den tidigare mästaren i lätt tungvikt, Glover Teixeira. Den ursprungliga titelkampen stod mellan honom och Jiri Prochazka vid huvudevenemanget i UFC 283. UFC-chefen förväntas dock ge Glover Teixeira titeln redan vid UFC 283 pay-per-view i Rio de Janeiro. Helen Yee var en av de första som rapporterade nyheten.

Dana White säger att Jamahal Hill vs Glover Teixeira för en ledig titel i Brasilien #UFC282

— Helen Yee (@HelenYeeSports) 11 december 2022

Texeira förväntas möta Jamahal Hill om den lediga titeln. Jamahal Hill har en vinstserie på tre matcher och kommer att försöka vinna mästerskapet.

Dana White gör önskan sann

UFC-president Dana White har förverkligat den tidigare mästaren i lätt tungvikt. Glover Teixeira ville slåss om nästa titelmatch i lätt tungvikt. White gjorde ett idealiskt scenario för brasilianaren när han får matchen i sitt hemland. Teixeira kommer att försöka säkra en vinst och bli UFC mästare i lätt tungvikt för andra gången.

Läs mer: “Du vet vad” – Joe Rogan, Jan Blachowicz & Magomed Ankalaev reagerar på oavgjort delbeslut på UFC 282

Å andra sidan krävde Jamahal Hill en titelmatch med Anthony Smith på hans Twitter-konto. White uppfyllde delvis Hills önskan då han är på väg att få en match mot Teixeira.

Jag och @lionheartasmith för bältet nu? @ufc @danawhite @Mickmaynard2

— Jamahal Hill (@JamahalH) 11 december 2022

UFC 282 var ett bälte och gjorde ett passande slut på kalenderåret. Pay-per-view-evenemanget gav en spännande twist till mästerskapet i lätt tungvikt. Titeln är fortfarande aktuell och den lovar att ha fyrverkerier. Dana White tar tillbaka Brasiliens före detta mästare till sitt land och supportrar vill se Teixeira bli en mästare igen. Men kommer vi att få se Jamahal Hill göra ett slut på denna saga?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär