Friday, February 3, 2023
HemF1Sylvester Stallones Hollywood-projekt på 72 miljoner dollar blev rostat av Lewis Hamilton...

Sylvester Stallones Hollywood-projekt på 72 miljoner dollar blev rostat av Lewis Hamilton som trodde att han kunde göra bättre

Vad sägs om att se en film med den största F1-stjärnan och en av de mest legendariska skådespelarna på planeten? Låter coolt, eller hur? Förr i tiden uttryckte Lewis Hamilton sin önskan om att gå på duken. Men samtidigt som han tog upp detsamma, rostade han av misstag en av filmerna gjorda av legendariske Sylvester Stallone.

I en intervju med GQ 2012 talade Lewis Hamilton om hur F1 kan återvända till USA. Eftersom USA:s Grand Prix också ägde rum i Texas samma år, talade Lewis om hur man kan få den amerikanska publiken entusiastisk över F1.

Samtidigt som Hamilton tog upp detsamma, berörde han hur Hollywood kan göra ett bra överklagande genom att producera en film om F1-racing. Han påpekade då Sylvester Stallones försök till en racingfilm. Lewis sa, “Sylvester Stallone gjorde en racingfilm, eller hur? Inte en av hans bästa.”

Stallones filmprojekt om racing med titeln “Driven”, släpptes 2001. Vinnaren av Golden Globe-priset på den tiden hade producerat och skrivit manus för detta projekt på 72 miljoner dollar. Filmen blev ingen ekonomisk framgång eftersom den bara samlade in 54 miljoner dollar, enligt the-numbers.com.

Enligt Rotten Tomatoes hade den en poäng på 14 % och en publikpoäng på 33 %. Hamilton sa att han kanske vill förbättra ett sådant försök till en racingfilm i Hollywood. Han sa: “Jag skulle gärna höra några idéer [on a racing movie].”

DYK DYPARE

Hamilton gör en film om Formel 1, i samarbete med Brad Pitt. Mercedes-föraren har förbundit sig till detta långfilmsprojekt som producent under sitt produktionsbolag, Dawn Apollo Films.

Lewis Hamilton och hans underhållningsprojekt på F1

Hamilton kommer att bli exekutiv producent för två F1-relaterade projekt under hans nya produktionsbanderoll, som lanserades 2022. Långfilmen kommer att involvera Brad Pitt som en pensionerad förare. Filmens handling är potentiellt kring Pitt som går i pension för att ha tävlat mot en rookie.

Brad Pitt deltog i USA:s Grand Prix 2022 för att träffa Lewis och även göra lite research för filmen. Medan han var på COTA hela helgen träffade han också flera teamchefer för att diskutera sin vision.

Det finns en möjlighet att filmens inspelning kommer att äga rum under faktiska Grand Prix-helger 2023. Tydligen kan det finnas fler kameror för att filma innehåll än för att täcka lopp i hagen.

Förutom filmen är Hamilton också ute efter att producera en dokumentserie om sin resa till F1. 7X-mästaren är ute efter att göra något slagkraftigt berättande genom dessa projekt.

Även om filmer om racing och motorsport inte är ovanliga, är det få som har genomfört projekten väl för att balansera verklighet och historia. Ford vs. Ferrari 2019 gjorde ett bra jobb med att återskapa Fords Le Mans-vinst. Rush (2013) var också ett fantastiskt försök till en F1-biografi av Niki Lauda. Vilken är din favorit racingfilm?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär