Saturday, December 9, 2023
HemTennisSvängande form är inte ett bekymmer för självsäker Carlos Alcaraz när han...

Svängande form är inte ett bekymmer för självsäker Carlos Alcaraz när han gör avsikter tydliga inför ATP-finalerna – “Mitt mål är att…”

Carlos Alcaraz tror att han kan lyfta ATP Finals-trofén trots Paris-bakslaget

Alcaraz kommer att försöka återta farten i Turin efter att ha förlorat sin andra omgångsmatch mot Roman Safiullin i Paris. I Turin möter han en tuff grupp med Alexander Zverev, Daniil Medvedev och Andrey Rublev för sällskap. Men Alcaraz tror att de hårda banorna inomhus kommer att passa hans kraftfulla spel.

“Självklart ville jag göra det bättre i Paris men det är inte slutet på säsongen”, sa Alcaraz i en intervju med ATP media.

Han tillade vidare, “Ja, självklart, det är ett stort ögonblick för mig, kvalificerad till ATP-finalen med årets åtta bästa spelare. Det är ett mål för mig och jag är verkligen exalterad över att börja turneringen och självklart är mitt mål att vinna den och jag kommer att ge allt som krävs för att ta hem trofén.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av TennisONE-appen (@tennisoneapp)

ATP-finalerna erbjuder en möjlighet för Alcaraz att lägga till ytterligare en viktig titel till sitt expanderande troféskåp. Han har dock små chanser att sluta som nummer ett vid årets slut med tanke på det stora poängavståndet till hans rival, Novak Djokovic.

Trots att han befäste sin position som den bästa spelaren bland den nuvarande generationen brinner Alcaraz fortfarande starkt hunger efter att förbättra sig själv. Detta visades för fullt när han reflekterade över sitt nedslående utträde i Paris Masters.

Lektioner från Paris exit

Även om han var besviken över sin tidiga utträde från Paris, tror Alcaraz att det finns lärdomar att ta med sig av nederlaget. “Det visar mig att jag fortfarande har saker att förbättra”, erkände han. De förluster som Alcaraz måste lyfta fram, som att behålla fokus.

RELATED ARTICLES

Mest populär