Wednesday, February 21, 2024
HemOlympicsSurfing World ber ödmjukt fans att hjälpa till när proffsen Eimeo Czermak...

Surfing World ber ödmjukt fans att hjälpa till när proffsen Eimeo Czermak genomgår en livshotande operation efter den senaste olyckan

För surfare är det en del av jobbet att ta en och annan smäll medan de rider på vågorna. Surfing är en farlig sport och professionella stjärnor råkar ofta ut för allvarliga olyckor när de försöker dominera haven. En liknande incident inträffade 2023 på Vans Pipe Masters när den tahitiska sensationen Eimeo Czermak led av en livshotande nackskada. Men ryggraden och huvudskadan har lämnat stjärnan i en ekonomisk uppförsbacke, och surflegenden Kelly Slater har trätt fram för att hjälpa sin kamrat att övervinna de svåra tiderna.

Amerikas favoritvideo idag

Slater anses allmänt vara den största surfaren genom tiderna. Slater har vunnit World Surf League ett rekord 11 gånger och är alltid på jakt efter att lyfta sporten till nya höjder. Men Czermaks skada och de senaste ekonomiska förhållandena har fått ikonen att ta en stund för att uppmana sina fans att stå bredvid Eimeo efter Teahupo’o-incidenten.

Surflegenden står bredvid sin kamrat i oroliga tider

I sin senaste Instagram-berättelse har Kelly Slater delat Czermaks GoFundMe-sida och har bett fans att hjälpa till på alla möjliga sätt. “Vår pojke @eimeo.czermak behöver lite ekonomisk hjälp efter att ha nästan dött på Pipe”, skriver Slater i Insta-berättelsen.

Efter att ha fallit med huvudet först i vattnet fördes Czermak till sjukhuset, och man fick veta att skadans allvar kunde göra det svårt att återfå användningen av sina ben. Under sådana omständigheter stod Czermak inför en enorm ekonomisk prövning som Den totala kostnaden för operationer, MRI och ambulanser uppskattades till cirka 55 000 USD.

Fansen blev också häpna efter att ha fått veta att Czermak inte hade en reseförsäkring eftersom han trodde att han skulle omfattas av Vans-evenemanget. Men mitt i en sådan svår situation har 51-åriga Kelly Slater klivit fram och bett sina fans att göra sitt för att hjälpa den tahitiska surfaren att återgå till sitt naturliga element så snart som möjligt.

I sin Insta-berättelse proklamerade Slater också sitt förtroende för den unga surfstjärnan. “Det här barnet är ett odjur och kommer att tänja på gränserna i många år framöver!”, skrev Slater. Hittills har Czermaks uppmaning om hjälp samlat in närmare 23 000 dollar med hjälp av hans fans.

Fler wipeouts skakar surfgemenskapen

Bara dagar innan Czermaks skräckolycka fördes också den 23-årige brasilianske surfaren Joao Chianca till sjukhus efter att ha blivit utslagen av vågorna vid Pipeline. Chianca hade en fältdag och visade några av sina ögonblick från säsongen innan han föll och förblev under vattnet i flera minuter.

11 nya Surfing Park-projekt träffade amerikanska marknader; Orlando tillkännager 43 Acre Design för att hetsa fans

Lyckligtvis kunde läkarteamet få situationen under kontroll. Även om sådana olyckor ger krusningar, hoppas vi att surfare fortsätter att sola sig i glansen av sin naturliga livsmiljö.

RELATED ARTICLES

Mest populär