Wednesday, February 28, 2024
HemKansas City ChiefsSuper Bowl förväntas generera 500 miljoner dollar för Las Vegas Economy eftersom...

Super Bowl förväntas generera 500 miljoner dollar för Las Vegas Economy eftersom rekordmånga amerikaner rustar upp den 11 februari

Las Vegas är där du ska vara i helgen! Scenen för Super Bowl LVIII utspelar sig i Sin City. Allegiant Stadium har en kapacitet på mer än 65 000 personer, och arenan skulle vara fullsatt till brädden. Föreställ dig vilka vansinniga vinster som staden Las Vegas kommer att generera när Kansas City Chiefs och San Francisco 49ers slåss!

Uppskattningsvis 150 000 besökare väntas i staden bara för Super Bowl. Det kulturellt monumentala evenemanget påverkar avsevärt F&B, gästfrihet och många andra. Det är bara rättvist att titta på vad som väntar Vegas denna månad.

Kommer denna Super Bowl att göra Las Vegas till sporthuvudstad också?

Inledningsvis påpekade en rapport från NRF att utgifterna för Super Bowl LVIII kommer att överstiga 17,3 miljarder dollar i år. Hur? Nåväl, vissa människor kommer att vara värd för hemmafester; andra besöker en bar eller en pub; och några fans som är lyckliga nog kommer att se den live på Allegiant Stadium. NRF-rapporten antydde att en genomsnittlig tittare sannolikt kommer att spendera 86,04 USD på F&B, festartiklar och varor.

Att använda eller köpa dessa produkter kan också involvera tredjepartsenheter. Andra återförsäljare, leveranstjänster och sändningstjänster kan ha vinst. USA:s handelskammare förutspår att Vegas kommer att välkomna omkring 150 000 besökare. Dessa gäster kommer sannolikt att spendera cirka 215 miljoner dollar på mat och dryck, boende och spelprodukter. Det som är intressant är att detta belopp inte inkluderar resekostnader eller någon annan form av underhållning.

Enligt rapporten kommer invånarna i Vegas också att spendera cirka 140 miljoner dollar på evenemanget. Metroområdet i Vegas förväntar sig cirka 500 miljoner dollar i Super Bowl-intäkter och ytterligare 70 miljoner dollar i lokala och statliga skatter.

Intäkten på 17,3 miljarder dollar är nästan en ökning med 50 % från 2007, då den var cirka 8,7 miljarder dollar. Men vilka är utgiftsmönstren inför denna Super Bowl?

LÄS MER- Hur många gånger har Chiefs vunnit Super Bowl när de har kallat Toss?

En djupare titt på utgiftsutvecklingen

NRF gjorde en studie om Super Bowls utgiftstrender, vilket tyder på att denna Super Bowl förväntas generera mer än 17 miljarder dollar i intäkter. Den nämnde också att de högsta utgifterna (80 %) kommer att vara på mat och dryck. F&B är trots allt den viktigaste delen av en hemmafest.

Den billigaste biljetten till Super Bowl är cirka $5 700, och den kan gå så högt som $29 000. Matematiken skulle vara överväldigande med en stadionkapacitet på mer än 65 000. Det är därför cirka 200 miljoner människor är inställda på att titta på Super Bowl från bekvämligheten av sina hem.

En annan spännande sak är att annonsplatserna på nätverk är slutsålda. Den genomsnittliga kostnaden för en 30-sekunders annons är cirka 7 miljoner dollar. Lokala nätverk skulle också kunna dra nytta av denna möjlighet och föra in mer pengar till staden.

Kommer Patrick Mahomes att cementera Chiefs storhet, eller kommer Brock Purdy att bli en av de yngsta spelarna att vinna ett Super Bowl Championship?

Inlägget Super Bowl förväntas generera $500 miljoner för Las Vegas Economy som rekordantal amerikaner förbereder sig för den 11 februari dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär