Tuesday, February 27, 2024
HemBoxingStrax efter Zoo Video, Devin Haneys far Double Downs på Gervonta Davis...

Strax efter Zoo Video, Devin Haneys far Double Downs på Gervonta Davis “Monkey”-kommentarer

I boxningens brännbara värld kan ord svida lika skarpt som slag. Men hur långt är för långt? Nyligen, Bill Haneyfar till Devin Haney, tog rivalitetskämt till en ny nivå. Hans mål? Gervonta Davis, en medboxare och nyligen konverterad till islam. Olyckan?

Amerikas favoritvideo idag

Efter ett märkligt djurparksbesök har Haneys handlingar väckt en storm, men vad exakt sa han? Det här handlar inte bara om sportsmannaanda; det handlar om att korsa linjer. I en sport som är känd för sitt hårda trashtalk väcker Haneys kommentarer uppståndelse. Men vad gör hans ord så kontroversiella?

Bill Haney slutar inte!

Den sjudande rivaliteten mellan Gervonta Davis och Devin Haneytvå titaner i boxningsvärlden, tog en kraftig vändning nyligen. Bill Haney, Devins far och en central figur i hans boxningskarriär, har väckt kontroverser med ett provocerande inlägg på sociala medier. Efter ett djurparksbesök, där han kontroversiellt hänvisade till en schimpans som “Abdul Wahid” – Davis nya muslim namn, Haney eskalerade situationen.

Sedan timmar senare, på Instagram, delade han en gammal tweet från Davis, som ursprungligen läste “The Big Ape “, daterad 30 maj 2021. Haney strök djärvt över detta och ersatte det med “Lil Monkey.” Denna direkta stöt sammanflätar personliga attacker med religiösa undertoner, vilket intensifierar en redan hetsig rivalitet.

Historiskt sett har trash talk varit en stapelvara i boxning, ett mentalt spel som spelas utanför ringen. Haneys senaste handlingar suddar dock ut gränserna för sportsmannaanda och respekt. Hans hån mot Davis med användningen av djurjämförelser i hans hån ger en ny, oroande dimension till denna fejd.

Men kan dessa kommentarer bero på Davis provokation för några dagar sedan?

Utlöste Gervonta Davis kommentarer Haneys hånfulla vedergällning?

Det eldiga utbytet mellan Gervonta Davis och den Haneys kan ha tagit en ny vändning med Davis kommentarer som potentiellt provocerar Bill Haneys hånfulla handlingar. Davis, känd för sin skicklighet i ringen, varnade för inte så länge sedan Devin Haney i ett laddat uttalande och sa: “Din far kommer att gråta för vad jag gör mot dig.”

Denna djärva proklamation, fylld med både utmaning och förakt, kan ha varit katalysatorn för Bill Haneys efterföljande kontroversiella beteende. Sett som ett svar på Davis hån kan Bills agerande i djurparken och hans inlägg på sociala medier tolkas som en direkt vedergällning. Den här tjusningen i boxningsvärlden framhäver den djupt rotade rivaliteten och hur långt fighters och deras läger kommer att gå för att oroa sina motståndare.

Från Davis uppflammande kommentarer till Bill Haneys provocerande handlingar, verkar varje drag vara tänkt att nervera och utmana den andra. Var ska gränsen dras i det psykologiska spelkonsten? Vad tror du? Är denna nivå av trash talk en nödvändig del av sportens hype, eller förringar det boxningens väsen?

RELATED ARTICLES

Mest populär