Saturday, January 28, 2023
HemBoxingStrax efter Teofimo Lopez kontroversiella vinst tipsar Ryan Garcia om att flytta...

Strax efter Teofimo Lopez kontroversiella vinst tipsar Ryan Garcia om att flytta upp till 140 LBS

Teofimo Lopez försvarade just framgångsrikt sin WBO International Super Lightweight-titel mot Sandor Martin. Trots att han blivit nedslagen och taggad ett par gånger säkrade Lopez en SD-vinst. Efter Lopez 18:e proffsvinst inom 140lbs-kategorin i boxning, uttryckte Ryan Garcia sin iver att bli en komplett ‘140 pundare’ efter ytterligare en ‘135-kamp’.

Aprilkampen mot Gervonta Davis återspeglar anspelningen på “en till 135-kampen.” Garcia, som bara har kämpat två matcher under viktkategorin 140lbs i boxning, vill säkert ha ett skott mot sådana som Martin och Lopez. Men innan han kommer ner till 135 pund för Davis-kampen, kommer Garcia att kvittera mot Gesta, som väger under/vid 140 pund i ringen.

Ryan Garcia varnar boxningsavdelningen på 140 pund efter Teofimo Lopez senaste seger

Med 2:49 på klockan i den andra ronden, med hjälp av en blykrok mot huvudet, tappade Sandor Martin Teofimo Lopez i marken. Han kunde ha använt vänster hand mer effektivt varje gång Lopez lutade sig in. Istället fruktade han Lopez högra hand och höll den vänstra nära hakan, skrämd över Lopez förmågor. Lopez övervann nedslaget för att ta kampen på poäng.

Kan inte vänta med att vara fulla 140 pund 🥊🥊 bara en till 135 fight

— RYAN GARCIA (@RyanGarcia) 11 december 2022

Efter att kampen slutade, tog Garcia till Twitter och sa, “Kan inte vänta med att vara fulla 140 pund bara en 135-kamp till.” Medan Davis ser ut att slåss mot Hector Luis Garcia den 7 januari, förbereder sig Garcia för att slåss mot Gesta den 28 januari.

Tänk om Garcia fick kvittera mot Lopez i ringen?

Med det uttalande som Garcia gjorde är det uppenbart att han vill tävla mot Lopez i ringen. Hur kommer det att se ut om de två matchade i tid? Medan Lopez är 5′ 8″ lång med en räckvidd på 68½″, är Garcia 5′ 10″ och har en räckvidd på 70″ inuti ringen.

Lopez är en kraftslagare och har uthålligheten att tävla i 12 omgångar i sina slagsmål. 68,42% av hans matcher har slutat med en knockoutvinst. Å andra sidan är Garcia också en power puncher som har gått långt i sina kamper. 82,61% av hans matcher har slutat med en knockoutvinst.

Oavsett vad statistiken säger så uppnås resultatet genom ens förmåga att anpassa och kalkylera. Vad är dina tankar om att Garcia är en komplett 140-pund i boxning?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär