Thursday, November 30, 2023
HemSoccerStora nyheter för Real Madrid eftersom Erling Haaland kan tvingas lämna Manchester...

Stora nyheter för Real Madrid eftersom Erling Haaland kan tvingas lämna Manchester City

Erling Haalands stjärnan fortsätter att stiga. Detta har naturligtvis väckt intresse från andra toppklubbar, närmare bestämt Real Madrid. Ändå trodde många fortfarande på det Manchester City skulle inte hysa några erbjudanden, med anfallaren bunden till City till 2027. I en twist av händelser, Real Madrid kan nu se norrmannen, då Haaland kanske måste lämna den blå sidan av Manchester.

Anfallaren, som hade en enhörningsliknande debutsäsong, har satt sig bra på Etihad. Efter att redan ha slagit en handfull Premier League-rekord kan en ny utmaning bara vara i horisonten. För City kan dock det föränderliga landskapet för ekonomi inom fotboll spåra ur alla ytterligare ambitioner med silver.

Manchester City kanske tvingas sälja Erling Haaland

Financial Fair Play (FFP) regler har länge varit ett område för kontroversiell debatt inom fotboll. Premier League-klubben Everton har redan fått 10 poängs avdrag för brott mot FFP-reglerna. De var dock inte den enda klubben som riskerade sanktioner. Manchester City står inför risken för ett ännu större straff och anklagas för att ha brutit mot 115 anklagelser från 2008 till 2019. Men de väntar på slutgiltig dom.

Enligt rapporter kan Sky Blues få 30 poängs avdrag eller en total nedflyttning från Premier League. Detta kommer sannolikt att påverka framtiden för ett antal stjärnspelare inklusive Erling Haaland. Efter potentiell nedflyttning skulle Haaland definitivt inte stanna i klubben. Detta kan också tvinga klubben att sälja de flesta av sina toppspelare.

Real Madrid håller för närvarande ett mycket nära öga på situationen. De har dock ännu inte tagit någon kontakt med spelarens agent eller med Manchester City.

Real Madrid är också kopplat till värvningen av Kylian Mbappe från Paris Saint Germain. Men denna värvning skulle resultera i att Vinicius Jr måste byta sin föredragna position. Brasilianaren spelar för närvarande i utrymmena mellan anfallaren och yttern. Även Mbappe föredrar att spela på den positionen med PSG. Men detta problem skulle inte existera med den potentiella värvningen av Erling Haaland, som opererar på nummer nio, som en all-out anfallare.

Joselu är den enda anfallaren som är tillgänglig för tillfället för Los Blancos. De har också hållit tröjan nr 9 tom efter Karim Benzemas avgång till Al Ittihad. Detta är det perfekta tillfället för Galacticos att värva sin marquee-anfallare. Möjligheten beror dock på att City förlorar målet. Det finns redan rykten om att de nuvarande Premier League-mästarna kommer att överklaga beslutet till högre myndigheter om beslutet inte skulle gå deras väg.

Erling Haaland har ambitionerna att vinna troféer och har redan kommit nära Ballon d’Or. Utanför planen önskar spelarens agent att han ska bli miljardär vid 35 års ålder.

RELATED ARTICLES

Mest populär