Sunday, February 25, 2024
HemTennisStor hälsoskräck som nästan förstörde Amanda Anisimovas comeback från Australian Open i...

Stor hälsoskräck som nästan förstörde Amanda Anisimovas comeback från Australian Open i ett gripande inlägg

Amanda Anisimova är på gång i Australian Open när hon ser ut att markera ett djuplopp i Melbourne. Den amerikanska tennisspelaren bröt sig förbi tidigare världs nummer 2 Paula Badosa i raka set för att säkra en plats i den fjärde omgången. Anisimova var dock tvungen att göra det på den hårda vägen, eftersom hon upplevde en enorm rädsla under sin match mot sin spanska motståndare.

När hon serverade setet såg 22-åringen obehagligt ut när hon sågs och tog tag i sidan av hennes mage. Även efter att ha vunnit öppningssetet tvingades Anisimova ta en medicinsk time-out. WTA-spelaren har nu äntligen gett en uppdatering om hennes hälsa för att kasta ljus över de problem hon möttes av i den tredje omgången.

Amanda Anisimova förstår sina hälsoproblem i Australian Open

Trots smärtan gjorde den amerikanska WTA-spelaren en comeback när hon låg under med 1-4 i första set. Det slutade med att hon vann det inledande setet och vann senare i raka set, 7-5, 6-4. När hon visade fantastiskt grepp och motståndskraft för att avsluta sin match, blev Amanda Anisimova senare tillfrågad om hur hon lyckades övervinna “problemen” hon mötte i slutet av första set.

Amanda Anisimova tar en medicinsk timeout efter att ha vunnit första set.

Hon låg under med 1-4, men vann med 7-5.

Hon tog tag i sidan av magen när hon serverade setet.

Förhoppningsvis börjar hon må bättre snart. pic.twitter.com/DmGy4kSlDB

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) 19 januari 2024

På presskonferensen efter matchen svarade amerikanen: ”Ja, jag mådde helt enkelt inte bra. Jag hade ont i magen. Jag kände bara att jag skulle kräkas. Så det var precis som att jag inte kan gå undan, så det var bara en knepig situation, men jag tror att den medicinska time-outen hjälpte mig under hela det andra setet.”

Även om den medicinska time-outen hjälpte henne under hela det andra setet, avslöjade Anisimova att hon fortfarande tyckte det var lite svårt att spela resten av matchen. Den 22-årige spelaren tillade: “Ja, det var lite svårt att fortfarande spela i andra set, men jag spelade fortfarande bra. Jag försökte bara ta mig tid, så det hjälpte.”

Anisimova. “Paula är en väldigt tuff konkurrent. Jag var tvungen att gräva djupt. Jag började få ont i magen i matchens sista match igen. Jag är glad att jag kunde avsluta”. pic.twitter.com/Np5DXpwSwo

— José Morgado (@josemorgado) 19 januari 2024

Även i sin intervju på banan öppnade amerikanen upp om hur hon var tvungen att “gräva djupt” och var bara “glad” över att kunna avsluta matchen. Efter sin fantastiska seger är Anisimova nu en match från en plats i kvartsfinalen i Australian Open. Det kommer dock inte att bli ett lätt uppdrag, eftersom hon nu kommer att låsa horn med den regerande mästaren och andraseedade Sabalenka i blockbuster fjärde omgången i Melbourne.

LÄS MER- Tennisskönhet Paula Badosas djärva och modiga foto gnistor fräsande reaktioner från pojkvän, Coco Gauff och Aryna Sabalenka

Tror du att den amerikanska tennisstjärnan kan göra ett stort upprörd mot den regerande Australian Open-mästaren? Låt oss veta i kommentarsfältet.

Inlägget Major Health Scare That Nearly Ruined Amanda Anisimovas Australian Open Comeback Unveiled in a Gripping Admission dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär