Monday, December 4, 2023
HemNASCAR"Stolt" Chase Elliott skickar ett meddelande till Chevrolet när de vinner den...

“Stolt” Chase Elliott skickar ett meddelande till Chevrolet när de vinner den ultimata äran i alla 3 NASCAR-serien

Chase Elliott och NASCAR slutspel brukade gå hand i hand fram till säsongen 2023. En snowboardskada i kombination med en racefjädring satte Hendrick Motorsports-föraren i en svår position. Trots att han förlorade en plats i final 16 för första gången i sin cupseriekarriär, förblev Elliott en stolt Chevrolet-förare.

Bland de nuvarande tre tillverkarna i sporten är Chevrolet fortfarande den vinnande. Medan Toyota och Ford har gjort det tufft, har Chevy-bilar haft många framgångar i Cup-serien, vilket var fallet 2023.

Trots en dålig säsong är Chase Elliott fortfarande vördnadsfull för Chevrolet

Chase Elliott var olycklig när han missade sju lopp i 2023 års NASCAR Cup Series-kampanj. Medan han hade sina chanser efter att ha återhämtat sig från sin snowboardskada, kämpade han för att utnyttja dem. Till slut misslyckades han med att kvalificera sig till slutspelet och slutade på 17:e plats i tabellen.

För en förare av hans standard var det verkligen en dålig säsong. Trots att han slutade sju gånger bland de fem bästa och 15 gånger bland de tio bästa, mötte Elliott mycket kritik. Även om detta säger mycket om de standarder som förväntas av honom, är han fortfarande nöjd med sin biltillverkare.

Det är häpnadsväckande hur den Georgienfödde har förknippats med Chevrolet i alla tre NASCAR nationella serier. På alla nivåer i sin karriär har Elliott funnit framgång med dem. Han var snabb med att berömma dem efter att de vunnit tillverkarens mästerskap i Cup Series, Xfinity Series och Truck Series 2023. Mot bakgrund av detta publicerade föraren #9 en Instagram-berättelse som läser: “Stolt över att vara en del av laget Chevy familj.”

För tredje året i rad triumferade Chevrolet med ett tillverkarmästerskap i Cup-serien. Mer anmärkningsvärt är att det var deras 42:a titelvinst i tävlingens historia. Deras mästerskapsvinst bekräftades på Martinsville Speedway. När det gäller Xfinity Series och Truck Series knep de dessa två titlar på Homestead-Miami Speedway.

I cupserien vann Chevrolet 18 lopp med sju olika förare. Även om allt började med att Ricky Stenhouse Jr vann Daytona 500, slutade det med att Ross Chastain vann det sista loppet på Phoenix Raceway. En av höjdpunkterna för Chevrolet var att se Shane van Gisbergen vinna direkt i sitt debutlopp i Chicago.

“Jag har blivit ödmjukad mycket” – Chase Elliott utesluter chockerande 7-loppsmiss när han avslöjar HMS:s besvikelse verkliga boven.

Med det sagt kom det största bidraget av vinster för Chevrolet från Hendrick Motorsports i Cup-serien.

Hendrick Motorsports bevisade sin dominans med Chevrolet-bilar i 2023 års Cup Series

Medan Chase Elliott hade sin del av kampen i kampanjen 2023, var det inte fallet för alla Hendrick Motorsports-förare. William Byron och Kyle Larson vann sex respektive fyra gånger den här säsongen. De bidrog i tio av de 18 loppen som Chevrolet vann i cupserien.

Kyle Busch från Richard Childress Racing lade till tre segrar från sin avslutning. De återstående segrarna kom från Ross Chastain, Shane van Gisbergen och AJ Allmendinger. Även om detta var fallet i Cup-serien, spelade JR Motorsports en avgörande roll för att hjälpa Chevrolet att vinna i Xfinity-serien.

JRM registrerade åtta vinster följt av RCR:s fyra, Kaulig Racings fyra, och Jordan Anderson Racings singelseger. I Chevrolets 17 Xfinity-vinster hjälpte Sam Mayer och Justin Allgaier till med fyra vinster vardera. Å andra sidan hjälpte Carson Hocevars genombrottssäsong i lastbilsserien Chevrolet oerhört. Hans fyra vinster visade sig vara nyckeln till tillverkarens mästerskapsseger.

Detta var första gången sedan 2012 som Chevrolet fortsatte med att registrera titelsegrar över alla tre av NASCAR:s nationella serier. Kommer de att kunna göra om samma bedrift nästa år? Tja, bara tiden kan svara på detta.

RELATED ARTICLES

Mest populär