Saturday, December 9, 2023
HemBoxing"Stick to Boxing": Tyson Fury tar ner Nick Diaz i ett återuppstått...

“Stick to Boxing”: Tyson Fury tar ner Nick Diaz i ett återuppstått klipp orsakar uppståndelse i stridsvärlden

Nu när Tyson Fury har lyckats besegra en MMA-fighter, tror du att han är redo att gå in i oktagonen? En ny video där han slåss Nick Diaz i MMA-format kan svara på frågan. Den 28 oktober gick tungviktsboxaren mot sin debutantmotståndare, Francis Ngannou i en sorts utställning boxningsmatch.

Hans karaktäristiska kraftfulla stöt gick förgäves. Han fick svidande svar från den tidigare UFC-tungviktaren. Nu, i kölvattnet av denna saudiska kamp, ​​har fightern hamnat under hård eld för sin nedslående prestation. Kritiken kommer när han, en WBC-mästare kämpade mot någon som aldrig boxats förut, bara för att vinna genom ett delat domslut. Nu när dammet verkar ha lagt sig över kampen, har den aktuella videon som återuppstått på nytt främjat debatten om hans relevans i ett annat stridsformat.

Tyson Fury försöker sig i MMA-formatet

Det har varit en skenande debatt i stridsvärlden om crossover-strider. Sedan ett tag tillbaka har flera fighters från MMA-sidan vågat sig in i ringen. Ta exemplet med Nate Diaz. Efter att ha tillbringat 15 år med UFC, vågade fightern boxningen i augusti i år. I sin jungfru boxningsmatch mot Jake Paul, Diaz förlorade genom ett enhälligt beslut.

I kölvattnet av att Fury marginellt vann över en MMA-fighter, väcktes debatten igen. I en video från det förflutna kan Fury ses slåss mot Nick Diaz i ett MMA-träningspass. Vissa fans trodde att Diaz krossade Fury. Resten såg dock boxaren komma överst i passet.

En användare bad Fury att stanna kvar i ringen och inte ge sig in i oktagonen. De föreslog att för en fighter som Diaz som är tre år äldre än Fury och inte ens kommer i närheten av honom i storlek, bevisade boxaren inte sitt värde.

Under sin tid med UFC kämpade Diaz mestadels i mellanvikts- och welterviktsdivisionerna. Fury å andra sidan är en tungviktsjätte. Ändå lät han den förra etablera sin dominans över honom. Ett fan bönföll att om Nick kunde besegra Fury, så skulle Ngannou utan tvivel göra detsamma.

En annan användare tyckte att idén om att Gypsy King skulle slåss i MMA var helt enkelt rolig.

Möjligen imponerad, ett fan föreslog att Fury skulle vinna mot tungvikts MMA-fighter, Jon Jones. De sistnämnda slogs senast i början av mars i år mot Ciryl Ganeoch vann genom en Guillotine Chokehold.

I ett sarkastiskt svar förlöjligade ett fan Fury för att ha tagit ner Diaz som är nästan halva hans storlek.

Medan många MMA-fighters har vid flera tillfällen gått över i ringen, har knappast stridsvärlden sett en boxare gå in i oktagonen. Det skulle dock vara intressant att se om Tyson Fury någonsin skulle försöka sig i en professionell MMA-kamp. Hans tidigare motståndare Ngannou verkar dock ha landat sin nästa kamp.

Predator kommer in i ringen tidigare än Fury

I tidiga rapporter har chanser att Ngannou kommer in i ringen i december dykt upp. Insiderportal för boxning, Boxningsriket har rapporterat att det finns chanser att han får sin andra boxningskamp så snart som den 23 december. Portalen antydde också att motståndaren till denna kamp med största sannolikhet är Derek Chisora. X-inlägget löd: “Vi kommer med största sannolikhet att se Francis Ngannou vs Dereck Chisora ​​den 23 december. Jag kommer att ge extra detaljer denna vecka. Detta väntar på att Ngannou är redo för det datumet.” Rapporterna kommer i kölvattnet av Chisora erkänner att han skulle älska att slåss mot Predator.

Om den här kampen tar sin gång skulle det vara en intressant kamp att observera. Chisora ​​var den sista fighter som Fury gick emot i december 2022 innan han landade Ngannou-kampen. I Tottenham-kampen förlorade Chisora ​​mot WBC-mästaren genom en knockout. Medan Fury stod där och listade ut sin nästa kamp gick Chisora ​​vidare för att vinna mot Gerald Washington i april i år. Efter Ngannou-kampen förblir Fury upptagen med sina förhandlingar för Oleksandr Usyk bekämpa.

Det rapporterades att kontraktet för Usyk-kampen fortfarande är på plats. Furys promotor Frank Warren meddelade dock att kampen kunde drivas till så sent som i mars nästa år. När kampen väl äger rum kommer det att bli en historisk match eftersom den förenar alla titlar i tungviktsklassen.

När det gäller Furys kamp med Nick Diaz är det bra att det har begränsats till skämt på nätet. Vad är dina tankar om crossover-kamper? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär