Thursday, November 30, 2023
HemBasketballStephen Currys magi får Warriors lagkamrat att känna sig som att "tjäna...

Stephen Currys magi får Warriors lagkamrat att känna sig som att “tjäna en graduate Degree” efter att G-League-kamperna betalat sig

Stephen Curry dansar på banan. Tja, inte bokstavligen. Han är dock alltid i rörelse, vilket gör varje steg oförutsägbart. Med det sagt har hans teammedlemmar svårt att förstå hans sätt. Golden State Warriors kraftforward Kevon Looney pratade med media om hur han avkodade vägen för den tvåfaldiga NBA MVP:n.

Kevon Looney och Stephen Curry har varit lagkamrater i 7 år. De har vunnit 3 NBA-mästerskapstitlar tillsammans. På planen kan bollrörelsen mellan Looney och Curry verka smidig. Det är dock inte många som är medvetna om de backend-skänslor som bildade denna kemi på domstolen.

Kevon Looney om att förstå Stephen Curry

När Kevon Looney bara var en rookie, gick han med i ett lag som redan hade ett mästerskap i bagaget. Medan han försökte passa in och förstå lagets system, misslyckades han med att tyda Stephen Currys sätt. Under längst tid visste han inte vad Curry gjorde på banan. Dessutom visste Looney inte vad han hade att göra på banan med Curry runt. Var det meningen att han skulle sätta upp en skärm eller vänta på att Curry skulle passa bollen? Det störde honom.

Looney kunde inte heller se om Curry någonsin skulle passa bollen. Han sa, “Han kanske ser bort dig de första två gångerna, och sedan kommer han till dig den tredje. Det är inget man bara skriver. Några av hans pass kommer från ingenstans.” Han insåg att med Curry runt omkring måste man helt enkelt alltid vara redo för bollen. Detta var dock inte tillräckligt.

Looney tillbringade tid med att spela i G-League. Under sin tid i G-League arbetade Looney med att fullända sina färdigheter och hade ett snitt på 10,5 poäng per match. Med detta fokuserade han också på att konditionera sig själv att alltid vara redo för en oväntad flytt från Curry.

Så tillsammans med Warriors assisterande tränare Chris DeMarco tillbringade Looney otaliga timmar på träningsplanerna. DeMarcos jobb var att skicka bollen till Looney från konstiga vinklar och positioner. Fokus var att helt enkelt alltid vara redo.

Ett par säsonger senare började Kevon Looney förstå Curry. Det kändes som att han äntligen hade anslutit sig till Currys sinne och fick en koppling av telepati. Han sa: “Jag kände definitivt att jag tog en examen när jag kom på det.”

Råd till de nya spelarna

Looney förstår kampen för de nya ansiktena i Golden State Warriors-laget. Samtidigt som han sade detta översatte han också deras tankar till media.

Han sa, “I sin tur kommer han att hitta dig för en dunk. Du måste hitta balansen i att skruva ner de anständiga skotten för fantastiska skott.” För Looney är detta Warriors system. Curry är solen, och de andra kretsar runt honom. Han tror också att om han har kommit på hur han ska spela med Curry kan de nya medlemmarna i laget också göra detsamma.

RELATED ARTICLES

Mest populär