Wednesday, February 28, 2024
HemNBAStephen Curry var orsaken bakom Jordan Pooles handel i Washington, som Per...

Stephen Curry var orsaken bakom Jordan Pooles handel i Washington, som Per ex-Warriors Star

Golden State Warriors har kämpat för att hitta sin fot den här säsongen. Draymond Green kan inte hålla sig borta från problem och fansen har börjat ifrågasätta om Warriors faktiskt fattade rätt beslut genom att byta Jordan Poole istället för Green. Efter att ha spelat i NBA i 20 säsonger, Jamal Crawford tror att personen bakom Jordan Poole-handeln i själva verket var Stephen Curry.

Amerikas favoritvideo idag

Medan Poole själv också har kämpat i Washington hittills den här säsongen, om han varit på Warriors, så kunde han ha hjälpt laget. Men varför behöll inte Warriors honom? Den tidigare Clippers-stjärnan avslöjade sitt resonemang.

“Min syn på det är detta: Det kom ner till Draymond eller Jordan. Och inte på grund av kampen; det kom till vem som passade bättre med Steph. I slutet av dagen behöver Steph Jordan, men han verkligen behöver Draymond…Hans kontrakt är i princip ersatt hans. Men det handlade om för mig, och jag har ingen insiderinformation, men för mig var det den som passade bättre med Steph under de kommande fyra åren”, sa årets sjätte man.

Jamal Crawford spelade för nio olika lag under de två decennier han var i NBA. Han vet bättre än de flesta vad lag tänker när de bestämmer sig för att behålla eller byta en spelare. Så enligt honom prioriterade Warriors att behålla Green framför Poole, även om Poole kunde ge mer produktion på golvet, eftersom Green var bättre lämpad att dela banan med Stephen Curry.

I slutet av dagen har Warriors en chans så länge Stephen Curry är på banan. Så det bästa alternativet för laget är att maximera hans potential genom att omge honom med pjäser som kan höja hans spel. Green var rätt spelare för det, eftersom han redan har gjort det i flera år nu.

Stephen Curry väntar tålmodigt på Draymond Greens återkomst

Warriors har inte pratat mycket om Green sedan hans avstängning på obestämd tid. Medan Warriors försöker hålla sig flytande utan hjärtat i sitt lag, öppnade Stephen Curry nyligen upp om den gröna situationen.

Ex-Grizzlies Star slår Ja Morant över kontroversiellt firande efter Pelicans-nederlag: “Vad ska hända…?”

Curry avslöjade att laget för närvarande ger Green det utrymme han behöver för att komma tillbaka på rätt spår. Eftersom Curry redan har uttryckt sin oro över att laget inte är sitt bästa jag just nu, är det uppenbart varför Green är avgörande för laget och varför Curry skulle hoppas på att han snart ska återvända till laguppställningen.

Vad tycker du om kommentarerna från Jamal Crawford? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna!

RELATED ARTICLES

Mest populär