Monday, February 26, 2024
HemBasketballStephen Curry lovar mer "Moves for Oakland" samtidigt som han minns en...

Stephen Curry lovar mer “Moves for Oakland” samtidigt som han minns en extraordinär filantropiresa

Stephen Curry har haft en positiv inverkan på Bay Area på mer än ett sätt. Naturligtvis har han skapat glädje till miljontals Golden State Warriors-fans genom att spela en avgörande roll i att vinna fyra NBA-titlar under de senaste nio säsongerna. Men hans filantropiska insatser har utan tvekan haft en ännu större positiv inverkan på många liv, särskilt de för underprivilegierade barn.

Steph, tillsammans med sin fru Ayesha, var med och grundade Eat.Learn.Play Foundation 2019. Stiftelsen syftar till att ta itu med de grundläggande hindren för möjligheter och rättvisa som barn och familjer står inför i Bay Area of ​​California, med fokus på tre nyckelpelare: kost , utbildning och fysisk aktivitet.

Curry lade nyligen upp en berättelse på sitt Instagram-handtag om de framsteg som Eat.Learn.Play-stiftelsen gjorde 2023. Berättelsen åtföljdes av bildtexter som löd: “Många prestationer gjort i år. Extremt tacksam för ditt Eat.Pray.Learn-team! Gör drag för Oakland. Mer kommer under 2024.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Eat. Lära sig. Spela. Foundation (@eatlearnplay)

Trots de stora framsteg som gjorts av stiftelsen, utlovade Curry ytterligare betydande ekonomisk hjälp.

Steph och Ayesha siktar på att samla in 50 miljoner dollar till 2026

I september 2023 lovade Steph och Ayesha att samla in cirka 50 miljoner dollar till 2026 till skolor i Oakland, tidigare hem för Golden State Warriors. I en nyligen intervjuad Eat.Learn.Play Foundations vd Chris Helfrich sa: “Nästan 35 000 elever går för att äta, lära sig och leka varje dag. Vi är fast beslutna att samla in och investera 50 miljoner dollar över alla våra pelare för att se till att vi möter barn där de är, med de resurser och det stöd de behöver.”

Under en intervju med NBA Bay Area talade Steph också om att åta sig att samla in 50 miljoner dollar. Han sa: “Det är uppenbarligen ett stort steg för oss. Det är ett stort engagemang. Men det är något vi vet att vi kan genomföra. Spännande att se, som du såg idag, barnens ansikten och deras glädje över att vara i skolan och känna att de kan utvecklas till sin högsta potential.” Sedan starten 2019 har stiftelsen Eat.Learn.Play samlat in över 47 miljoner dollar till underprivilegierade familjer och barn i Oakland.

Läs mer: “My Babiesssss”: God Parent Ayesha Curry visar kärlek till Lindsay Lohan och Beau, Bader Shammas, mitt i Stephen Currys speciella gåva

Steph och Ayesha har gjutit sitt hjärta och sin själ i Eat.Learn.Play-stiftelsen. Deras ansträngningar att förbättra livet för underprivilegierade barn och familjer visar hur djupt deras koppling är till staden och folket i Oakland.

Vad är dina tankar om Stephs filantropiska ansträngningar? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Inlägget Stephen Curry lovar mer “Moves for Oakland” medan han minns en extraordinär filantropiresa dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär