Tuesday, February 27, 2024
HemNBAStephen Curry, efter Shaquille O'Neal's Flowery Praise, får Michael Jordan Ego Boost...

Stephen Curry, efter Shaquille O’Neal’s Flowery Praise, får Michael Jordan Ego Boost från 2x Super Bowl Champion

En annan dag, ett annat exempel på att någon från NBA bröt internet. Den här gången är den skyldige Shaquille O’Neal. Men det var inte någon bedrift på banan som ledde till att internet hamnade på honom. Istället var det hans oförlåtande, om än obefogat, beröm till Stephen Curry. Medan den store mannen var redo att skänka Steph den högsta äran i sporten, var resten av basketvärlden inte lika snäll. O’Neal var dock inte den ende som var redo att höja den största skytten som Gud någonsin skapat.

Amerikas favoritvideo idag

Philadelphia-legenden, LeSean McCoy, var den senaste som klättrade ombord på Curry-hypetåget. Men hans resonemang var mycket enklare än någon komplex diskussion om CV och utmärkelser. “Jag tror att det är svårare att skydda Steph Curry än att skydda MJ (Michael Jordan).”

Därefter skulle 2x Super Bowl-mästaren fortsätta att förklara sin premiss. “MJ, jag menar, han MJ, han är där uppe. Ge mig bollen, jag vill inte höra något av det. Föreställ dig dig själv som försvarare … Bevaka Mike, det kommer att bli jobbigt som fan i alla fall. Imma blekna bort på dig.” Men i fallet med Golden State Warriors superstjärna är samtalet helt annorlunda.

“Steph, du måste titta på honom innan han kommer till halvplan, var är han? Du kommer springa runt, du är trött som fan.” Efter Shaq är McCoy den andra fantastiska genom tiderna som kliver in i rampljuset med sin kockcurry.

Men deras argument har ett vanligt problem. De förringar den standard som redan finns för dessa diskussioner. Även om den är en all-time great, har GOAT-kategorin en hel separat barometer när det gäller utmärkelser och meritförteckningar som är nödvändiga för att gå med i diskussionen.

Med Stephs namn inkluderat i den listan gör det en otjänst för de många legender som kommer före honom. Hela diskussionen blev dock en grej efter att Los Angeles Lakers-legendaren placerade honom i den gruppen med alla tiders storheter.

Det här är en utvecklingshistoria.

RELATED ARTICLES

Mest populär