Saturday, December 2, 2023
HemNBAStephen Curry delar spänningen över Caitlin Clark, Cameron Brink och andra, när...

Stephen Curry delar spänningen över Caitlin Clark, Cameron Brink och andra, när WNBA Enters the Bay Area: “Få dig att lyssna och titta på”

En 4x NBA-mästares collegebasketkommentarer skapar en hel del buzz just nu. Stephen Curry såg till att alla fick en glimt av framtida talanger med sin senaste mediainteraktion. Han utnämnde till och med några av dem som gav fansen välbehövlig impuls att ställa in sig på årets NCAA-liga.

Damernas collegebasket har vunnit lika mycket popularitet som sin manliga version. De framväxande spelarna uppmärksammas av både kritiker och fans, inklusive NBA-stjärnor. Några speciella spelare som Caitlin Clark, Paige Bueckers, Azzi Fudd och Cameron Brink har bara lett till några frenetiska reaktioner från fansen.

Vad sa Stephen Curry?

Curry på torsdagen dök upp i “Dubs Talk: A Golden State Warriors Podcast” och diskuterade på collegebasketbanan. “Det har varit jättebra. Det är vad som borde hända… Många möjligheter i hur spelet marknadsförs. Mängden ögonglober som finns runt den. Mängden talang som finns i ligan. Du tittar på collegespelet just nu. Namn kommer ut varje år. Du har Caitlin Clark, Paige Bueckers, Azzi Fudd, du har Cameron Brink… Du har namn över hela linjen. Få dig att vilja ställa in och titta, sa Curry.

Noterbart hade Curry också önskat University of Connecticut-stjärnan Fudd på hennes 21-årsdag. Fudd har samarbetat med Currys varumärke SC30 Inc. och deltar också i ett mentorskapsprogram under Curry.

På liknande sätt har andra spelare som Iowa Hawkeyes Caitlin Clark varit avgörande för att ta spelet till en annan nivå eftersom över 9,9 miljoner rekordmänniskor hade ställt in sig under förra årets mästerskapsfinaler. Hennes prestation har varit exemplarisk. Clark körde nyligen sin nionde match med 40 poäng mot Virginia Tech Hokies, och gick förbi dem med en knapp marginal på 80-76.

Huskies point guard Bueckers jämförs ofta med Clark för hennes färdigheter och valde att inte vara tillgänglig för WNBA 2023 draften och återvända till hennes college med ett extra år som hon fick. Hennes mål är att hjälpa hennes lag att vinna det eftertraktade mästerskapet. Sådan är nivån på talang och dedikation hos collegespelarna.

På samma sätt gjorde Stanford Cardinal-stjärnan Cameron Brink en dubbel-double och hjälpte laget i en utblåsningsseger mot Indiana Hoosiers. Cardinal njuter av ett obesegrat 3-0-lopp i den pågående turneringen. Men hur har det övergripande spelet utvecklats hittills?

Hur går det med NCAA?

NCAA-turneringen har kommit med sin egen del av besvikelser och spänning. Medan välrenommerade lag – Huskies, LSU Lady Tigers och Hawkeyes – har råkat ut för några upprördheter, har NCAA också riktat rampljuset till några breakout-spelare som Gamecocks’ MiLaysia Fulwiley och Trojans’ Juju Watkins.

Med ståndare som Curry som håller ett öga på spelet, kan det ge den välbehövliga motivationen till stjärnor att prestera bättre och även ge ytterligare en anledning till aspirerande talang att ge det sitt bästa för att bli uppmärksammad av spelets storheter.

Curry kanske tittar på sin 5:e karriärring under den pågående NBA-säsongen, men hans uppfattning om NCAA-turneringen har verkligen flyttat en del blickfång till collegebasketbanan.

RELATED ARTICLES

Mest populär