Saturday, December 9, 2023
HemNASCARStarry Eyed Kyle Larsons rörande hyllning flyttade Hendrick Motorsports Legend till tårar...

Starry Eyed Kyle Larsons rörande hyllning flyttade Hendrick Motorsports Legend till tårar i känslomässig ceremoni 2021

För den yngre generationen av NASCAR – sådana som Kyle Larson och Chase Elliott – var deras hjältar inte Dale Earnhardt och Cale Yarborough. För dem handlade NASCAR bara om Jeff Gordon, som de såg dominera fältet när han växte upp och ville sitta i en NASCAR-bil en dag.

Har du kvar all den utrustningen @KyleLarsonRacin? 🤔 pic.twitter.com/YuAp9UBfRF

— NASCAR (@NASCAR) 28 november 2022

Kyle Larson växte upp i Kalifornien och körde Outlaw Karts och dvärgbilar. Pojken från Elk Grove var så begåvad i unga år att en tjänsteman i USAC gav honom namnet Yung Money. För unge Larson var det den där bandningsmannen som körde för Hendrick Motorsports som fick honom att bli kär i NASCAR. Jeff Gordon var på väg mot segrar och Cup Series-vinster mellan 1995 och 2001.

Larson gav en rörande hyllning till honom, när han sa: “Jeff Gordon, man! Som 5-åring klädde jag ut min första dag på dagis från topp till tå i Rainbow DuPont 24-utrustningen med den matchande ryggsäcken…”

“Jag trodde nog inte att jag skulle dela den här scenen med dig 25 år senare med dig som min chef. Du är en förebild för så många smutsbarn från Kalifornien som jag själv. Du är fortfarande samma förebild och en av de mest ödmjuka människor jag någonsin träffat. Jag är så lyckligt lottad som har dig i mitt hörn.”

Gordon är utan tvekan en av NASCARs största legender. Att ha honom i laget är en ära för alla förare, men speciellt för någon som såg upp till honom under hans uppväxtår.

Jeff Gordon blir The Amelia 2023 Honoree

Amelia-priset är ett långvarigt motorsportevenemang, som delas ut av Hagerty. Dess syfte är att rädda motorsportens kultur för framtida generationer, i dess renaste form.

Årligen firar priset en legend inom motorsport och donerar dessutom miljoner till att finansiera välgörenhetsorganisationer. Det har över tiden donerat över 4 miljoner dollar till sådana organisationer.

McKeel Hagerty, VD för Hagerty, sa när Gordon tilldelade priset “Jeff förkroppsligar andan i The Amelia, ofta kallad “racer’s concours”. Hans otroliga framgång på banan har gjort honom till ett känt namn, men Jeff är mer än en legendarisk förare…”

Gordon har nu anslutit sig till en elitlista över NASCAR-förare för att få denna utmärkelse. Andra på listan inkluderar Sir Stirling Moss, Richard Petty och Roger Penske.

Gordons prestationer och meriter gjorde honom till en legend inom NASCAR. Denna nya utmärkelse cementerar även hans plats inom motorsportläran.

RELATED ARTICLES

Mest populär