Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARStår ett cupmästerskap på kort för Michael Jordans 23XI Racing Team 2024?

Står ett cupmästerskap på kort för Michael Jordans 23XI Racing Team 2024?

2020 föddes 23XI Racing-teamet, som rekryterade Bubba Wallace för att leda projektet 2021. Detta team var idén från Denny Hamlin och NBA-legendaren Michael Jordan. Naturligtvis är det ingen som förväntar sig att ett helt nytt team ska komma igång direkt. Så laget fick lite slack i början av säsongen. Sedan dess har de inte bara förbättrat sina prestanda utan har även expanderat till en andra bil.

Amerikas favoritvideo idag

När säsongen 2023 NASCAR Cup njöt, hade laget utan tvekan sin bästa säsong hittills. Under sin debutsäsong guidade Bubba Wallace 23XI Racing-teamet till deras första vinst i karriären. Då var slutspelet redan igång, så det var för sent för honom att smyga sig in. Ett år senare var det ungefär likadant, förutom att han presterade mer konsekvent, fick fyra topp 5-placeringar och en seger i loppet. Men 2023 var förmodligen en av Wallaces bästa säsonger hittills. Här är varför.

Hur har säsongen 2023 sett ut för Bubba Wallace?

Visst, han kanske inte har vunnit ett lopp den här säsongen, men han lyckades ta sig till slutspelet för första gången i karriären. Även om han inte nådde särskilt långt, lyckades föraren #23 sluta på en fin 10:e plats, en karriärbäst för honom. Allt detta var möjligt tack vare mer konsekventa prestationer, nämligen fem topp 10-placeringar, inklusive tre topp 5 i rad.

Han gjorde också tillräckligt för att åtminstone slippa gå ut i åttondelsfinalen. Tyvärr kunde han inte gå längre än topp 10, men det var fortfarande väldigt imponerande. På andra sidan stängslet har även lagkamraten Tyler Reddick varit oerhört imponerande. Faktum är att Reddick tog två vinster under kampanjen och avslutade året på 6:e plats. Detta var verkligen en otrolig prestation, med tanke på att detta var Reddicks första säsong med laget.

Vad kan 23XI Racing se fram emot 2024?

Det verkar som om Denny Hamlin och Michael Jordan slog guld med denna laguppställning. Till och med Kurt Busch har visat sig vara ovärderlig i sin korta period som förare och som medlem i själva laget. För varje år som går går organisationen från klarhet till klarhet. Utöver det har de varit allvarliga hot mot loppvinster, och från och med 2023 även mästerskapet. Säkert att säga, både Reddick och Wallace har visat sig vara kapabla tävlingsvinnare.

Med en helt ny Toyota-bil som kommer att göra sin debut nästa säsong är detta en utmärkt möjlighet för 23XI Racing att dra nytta av. Under lång tid betraktades Joe Gibbs Racing som gräddan av Toyotas skörd. Om 23XI Racing kan ta tag i nya Toyota Camry XSE snabbare än någon annan, kan de sitta i förarsätet. Med två begåvade förare som Bubba Wallace och Tyler Reddick ser laget ut att vara i goda händer.

Med tanke på deras starka form 2023 kan 23XI Racing-teamet vara ett att se upp med nästa säsong. Det som gör saker ännu sötare för Bubba Wallace är det faktum att all hans statistik för kampanjen 2023 var karriärhöjder. 10:e plats är hans bästa plats någonsin, han har också en karriär-bästa fem topp 5 och tio topp 10, samt en bästa någonsin 285 ledda varv. Så om han kunde få till en sådan prestation, även utan att vinna, föreställ dig vad han kan göra 2024.

För visst kommer han och Tyler Reddick att vara mörka hästar för 2024 NASCAR Cup Series-mästerskapet. De andra lagen ska dock inte underskattas, speciellt eftersom många av dem kommer att vara väldigt motiverade.

Denny Hamlin & Bubba Wallace sticker ut som påfallande anomalier när Dale Earnhardt överträffar spårmarknadsrea

RELATED ARTICLES

Mest populär