Saturday, December 2, 2023
HemUS SportsStanford University siktar på NCAA-mästerskapet efter att ha vunnit rygg mot rygg...

Stanford University siktar på NCAA-mästerskapet efter att ha vunnit rygg mot rygg Pac-12-titlar

Volleybollplanen lyser för närvarande av de enastående prestationerna från Stanfords kvinnliga volleybollag, som har tagit toppositionen i mästerskapet. Stanfords kvinnliga volleybollags framgångar är en återspegling av deras engagemang för att uppnå mål och deras förmåga att konsekvent överglänsa sina konkurrenter. Så Stanford Cardinals damsporter går av stapeln i år.

Den spännande damvolleybollmatchen som ägde rum i söndags. Nr 2 Stanford säkrade sin 21:a Pac-12 Conference titel och 24:e totala mästerskapet genom att besegra nr 24 USC i fyra set på Galen Center i Los Angeles. Stanford University, efter att ha säkrat på varandra följande Pac-12-titlar, siktar nu på NCAA Championship.

Back-to-back Pac-12-triumfer gav bränsle till Stanford

I den hårt omtvistade matchen tog Stanford seger med fasta resultat på 26-28, 25-14, 25-15 och 32-30 i det sista setet. Denna triumf markerade Stanfords andra pac-12-titel i rad under ledning av sjunde års huvudtränare Kevin Hambly. Den officiella sidan för Stanford Women’s Volleyball lade upp en video på Twitter där de firade sin vinst med texten “Sista, bästa, #GoStanford.”

Den enastående artisten för Stanford var motspelaren Kendall Kipp, som spelade in en imponerande statisk rad med 18 kills, 12 digs, fyra block och fem ess, vilket tjänade sin femte dubbel-dubbel för säsongen. Som en sammanhållen enhet visade Stanford effektivt spel, med en träffprocent på .257 och höll USC till ett klipp på .120.

Teamets framgång berodde inte bara på Kipps fantastiska prestation utan också på bidrag från andra nyckelspelare. Sеttеr Kami Minеr orkestrerade offensiven med 48 assists, 11 digs och en säsong-high fyra block, vilket säkrade hans 11:e dubbeltvivel för säsongen. Libеro Elеna Ogliviе visade upp sin defensiva skicklighet med 21 matcher, tillsammans med sina ess.

Mellanblockeraren Sami Francis gjorde en betydande inverkan med nio dödsfall på .438-träffen och en match-high sju block. Outside-hittеr Elia Rubin uppnådde sitt 11:e dubbeltvivel för säsongen och bidrog med 12 kills och 10 digs. Mellanblockeraren McKenna Vicini visade effektivitet med en träffprocent på 0,556, räknade fem dödsfall på nio extra svingar och bidrog med fem block.

Cardinals svävar till titeln i USC showdown

En fantastisk prestation kom från utomstående spelare Caitiе Baird, som bidrog med 11 dödsfall, åtta grävningar, ett block och en assist, och försvarsspecialisten Anna Pringlе, som tjänade sju poäng i rad i en tredje 21s på Stanford. i matchen.

Trots att han saknade start utanför slagaren Skylar Fields, kämpade USC tappert, ledd av nybörjaren London Wijays 12 dödar och 15 grävningar. Senior Mia Tuaniga kom in med 34 assist, 12 digs och tre kills.

Med den här segern utökade Stanford sin vinstserie till 13 matcher i rad mot USC, med ett dominerande rekord på 72-24 mot trojanerna. Med farten från dessa triumfer förbereder Stanford sig aktivt och siktar på att vinna den prestigefyllda NCAA Championship-titeln. Laget ser nu fram emot de sista matcherna av grundserien, där de tar emot Utah på onsdag klockan 14 och Cal på fredag ​​klockan 19, där de också kommer att fira Senior Night.

RELATED ARTICLES

Mest populär