Wednesday, February 28, 2024
HemSoccerSportchef kopplad till flytten till Cristiano Ronaldos Al Nassr efter att ha...

Sportchef kopplad till flytten till Cristiano Ronaldos Al Nassr efter att ha tillkännagivit AS Romas avgång

Utvandringen till Saudiarabien verkar ha blivit en bottenlös avgrund. Från att skaffa tjänster från högt rankade spelare inklusive Cristiano Ronaldo, Karim Benzema och Neymar till vördade tränare som Steven Gerrard, Roshn Saudi Leagues attraktionskraft fortsätter att växa. Men det verkar som om tillströmningen går längre än så, eftersom det senaste tillskottet till listan kan vara en erfaren sportchef. Denna överraskande utveckling kommer efter att AS Roma meddelat att deras sportchef och general manager lämnar, Tiago Pintopå deras hemsida.

Amerikas favoritvideo idag

Det verkar dock som om Pinto inte kommer att behöva gå till arbetsförmedlingen, eftersom den tidigare vänsterbackens framtid enligt den italienska journalisten Marco Conterio ligger i Mellanöstern. Al Nassr har enligt uppgift uttryckt intresse och kan komma att sammanställa ett förslag under de kommande veckorna.

Noterbart var att Pinto var i tjänst för Giallorossi i tre år, efter att ha börjat på kontoret 2021. Under hans tid vann Roma UEFA Conference League 2022 och avancerade till UEFA Europa League-finalen 2023. Ändå valde de italienska jättarna att inte att förnya sitt kontrakt och skildes åt ömsesidigt. Klubbens president och vicepresident, Dan och Ryan Friedkin, har avslöjat att processen att hitta en ersättare är igång, och ett officiellt tillkännagivande väntas under de kommande veckorna.

Likaså kommer Tiago Pinto officiellt att tömma sitt kontor den 3 februari, efter vinterns transferfönster. Då kanske vi kan se honom komma till Riyadh. Under tiden kan Luis Castros sida förhandla villkor med sin potentiella sportchef. Men för närvarande brottas den saudiska klubben med en annan övergångssituation, vilket hindrar dem från att snabbt värva spelare.

Cristiano Ronaldo och Co. kommer sannolikt att drabbas av en försening för varje vintervärvning

Saudi Pro League har avslöjat en ny uppsättning regler och förordningar för vinterns transferfönster. När du värvar spelare måste lagen gå igenom en rigorös process i tre steg. Alla SPL-sidor måste först ansöka till ligan för att påbörja processen med att få överföringens ekonomiska genomförbarhet bedömd. Efter godkännande kan klubbarna och spelarna börja förhandla.

Kevin De Bruyne till Al Nassr? Manchester City Star öppen för att utvärdera detaljer om en möjlig övergång till Saudiarabien- Rapporter

Dessutom skulle lag vara skyldiga att rapportera utvecklingen till föreningen under denna process. Innan parterna undertecknar kontraktet måste villkoren i avtalet presenteras för ligan i den andra fasen. Att skicka alla undertecknade papper till ligans huvudkontor är det sista steget. Detta är faktiskt en ganska lång procedur som belastar SPL-klubbarnas axlar. Vad tycker du om det? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär